Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 15. januar 2019

Ferske spor uke 2/2019

Hva skal man gjøre når man har polert og perfeksjonert den gitarbaserte popmusikken til det ytterste? Jo, man lager mer musikk og polerer enda litt mer. Det kan alltid bli enda litt bedre. Case in point.
Av: David Jønsson, Rolf Andersen og Victor Josefsen 

Sharon Van Etten – Seventeen
Nok et imponerende drypp fra det kommende albumet «Remind Me Tomorrow» som slippes fredag 18. januar. Storslått, Springsteenesque oppvekstskildring, som eser i proporsjonene utover i låten. Nydelig sak. Sharon Van Etten – Comeback Kid (ferske spor uke 40/2018) (D.J.)

Steve Gunn – Vagabond
På «Vagabond» finner vi Gunn midt i mellom Thurston Moore og tidligere samarbeidspartner Kurt Vile et sted. Etter noen uhyre sterke album, er det store forventninger til «The Unseen Inbetween» (som også slippes fredag). «Vagabond» preges også av nydelig koring fra Meg Baird. NB! Spiller på Revolver 20. mars, dit må du! (D.J.)

The Delines – Holly the Hustle
Willy Vlautin er blant mine absolutte favoritt-låtskrivere og -forfattere. Under mottoet «dårlig ting skjer med bra folk», har han levert noen ytterst forstyrrende og nydelige fortellinger, både som vokalist og frontfigur i alt-country-bandet Richmond Fontaine og med fem romaner. The Delines er et sideprosjekt som lener seg mer mot countrysoul og «Holly the Hustle» inneholder noen av de mest rystende tekstlinjene han har skrevet. Ikke for sarte sjeler. (D.J.)

Westkust – Swebeach
Westkust fra Gøteborg (samme gjengen som Makthaverskan) med en låt rett fra «Ear Bleeding Country». «Swebeach» har gitarstøy som ville gjort J Mascis varm om hjertet, men under lagene med gitar titter det frem en fin poplåt. Makthaverskan – Album: III (Musikalske sidespor – uke 44/2017) (D.J.)

 

Sleaford Mods – Kebab Spider
Sleaford Mods er godt fornøyde med å ha funnet opp sitt eget krutt og fortsetter å pumpe ut mer av det samme. I fjor var det en EP, i år kommer et fullt album. Første låt lover bra. Øya 2018 – Sleaford Mods Sleaford Mods – Bang Someone Out & Gallow Hill (Ferske spor uke 37/2018) Sleaford Mods – Stick in a Five & Go (ferske spor – uke 33/2018) (R.A.)

Yak – Fried
Den britiske trioen Yak er nye for meg, men dette låter friskt og fint. Lett garagepsykedelia er aldri feil. (R.A.)

Fat White Family – Feet
Den feteste familien av alle finner frem sin indre fotfetisjist i første spor fra den nylig annonserte tredjeplata. Jeg vet ikke hva jeg skal si… Bare lytt. (R.A.)

Pond – Daisy
Pond blir med sine venner i Tame Impala når de legger turen innom Øya i sommer. Jeg så dem på Vulkan for noen år siden og det var en veldig bra og passe kaotisk konsert. Jeg forventer mer av det samme i Tøyenparken. Denne nye låta lover godt. (R.A.)

I Was A King – Bubble
Hva skal man gjøre når man har polert og perfeksjonert den gitarbaserte popmusikken til det ytterste? Jo, man lager mer musikk og polerer enda litt mer. Det kan alltid bli enda litt bedre. Case in point. I Was A King – Clouds (ferske spor uke 5/2018) (Mer om I Was A King her og her, red anm.) (R.A.)

 

Spielbergs – Five on It
«Som band elsker vi kompromissløsheten til trønderne, og håper på at vi greier å være like varierte og modige selv når debutalbumet vårt kommer til våren», sier Spielbergs. Og jeg elsker kompromissløsheten til Spielbergs, de kjører sitt helt eget emoindie-løp. Igjen, uimotståelig. Spielbergs – 4AM (ferske spor uke 44/2018) Mer Spielbergs (V.J.)

Misty Coast – Backseat Warriors
«We made this tune in Berlin at a point where we had no ideas left, so we switched instruments and it all came together in this weird little pop song. The melody almost sounds like a nursery rhyme, surrounded by a catchy bass line and seasick guitars. Producer Matias Tellez turned the knobs, and suddenly the song was floating in a universe like The Magnetic Fields’ Distortion album», sier Misty Coast til The Line of Best Fit. Enda en oppfinnsom  altmulig-låtperle fra Misty Coast, sier jeg. Ny plate ute 25. januar. Misty Coast – Eleven Months & Little Sister (ferske spor uke 47/2018) Misty Coast – Eleven Months (ferske spor uke 40/2018) Misty Coast – Eleven Months video Misty Coast – Little Sister video Plateanmeldelse: Misty Coast – «Misty Coast» Singelanmeldelse: Misty Coast – «Funny World» (V.J.)

Jiji Moon – Passed My Eyes
Jiji Moon består av Axel Larsson och Gustav Davidsson, to musikere bosatt i Göteborg. Axel spiller også i spennende Svankropp. «Passed My Eyes» er fra debut-EPén deres, som inneholder to andre spor. «Passed Eyes» er organisk og eterisk drømmepop med klangfullt piano og klangfulle gitarer badet i mye reverb. Estetisk hypnotiserende. (V.J.)

The Wit – Dead Clones
Generelt hardere lydlandskap i forhold til de to foregående singlene jeg tok med i spillelista for uke 49 i fjor. Samtidig har de beholdt melodiøsiteten og «kastet» inn en liten dose emo. Dette er altså den tredje singelen fra The Wit som er med i ferske spor. Alle gode ting er tre. (V.J.)

 

Klikk på kalenderikonet (PC) eller på symbolet med 3 horisontale streker oppe til høyre (iPad & mobil) for å få de ferskeste låtene. Følg oss gjerne!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

2 kommentarer til “Ferske spor uke 2/2019”

  1. KjS sier:

    Er glad for at jeg nettopp krysset dine ferske spor. Jeg blir å følge etter…

    1. Victor Josefsen sier:

      Så bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter