Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 25. januar 2019

Plateanmeldelse: Lukestar – «Lake Toba»

Glitrende, staselig og vinglete falsettsang dominerer Lukestars gjennombrudd.
Tekst: Geir Atle Ellingsen

Artist: Lukestar

 

Album: «Lake Toba» (2008)

 

Plateselskap: Phone Me Records ‎

 

5

 

Når jeg tar vokalist Truls Heggero i øyesyn tenker jeg mer i retning av bassgitaristen på venstre fløy i et danseband fremfor falsettvokalisten i fronten av et gitarpop-band.

Vel, det var en liten avstikker av en vittighet. Til poenget: Lukestar murret i undergrunnen i lang tid og det må ha føltes styrtende forløsende å gi fra seg et hjertebarn av slik karakter som «Lake Toba» har vist seg å være! Hovedingrediensene er frodige basslinjer, rufsete gitarer og viktigst av alt, en tidvis jamrende og vinglete powerfalsett fra Heggero i front.

Flerparten av låtene tar for seg  problematikken rundt det i det hele tatt å eksistere på planeten, hvor enn på den runde man måtte finne på å befinne seg. Mer enn det tør jeg ikke tolke, for det er bortimot umulig å registrere hva det synges om blant raljerende gitarer og vill cymbal-dæsjing.

Uansett har jeg funnet et knippe favorittlåter. Den drøy tre minutter lange åpningssangen, «White Shade», hadde denne anmelder sansen for i månedsvis før albumrelease og var ene og alene grunn til at jeg jublet stille inne i meg da postmannen kom med albumet. Forventningene som bygges når Heggero synger på de stille partiene, like før man smeller inn i det befriende og ypperlige refrenget, er bare vidunderlig!

Videre drar jeg frem «The Shade You Hide», der Lukestar viser at de har en viss form for uovertruffen låtskriverteft. Har for øvrig forståelse for de som oppfatter albumet som helhet noe anmassende, men undertegnede er snarere heller henrykt over at det praktisk mulig å synge så innbydende vakkert.

Sett på «In A Hologram» og «House of Orion», og la deg bevege. Her settes Heggeros vokal inn under fuzz-mic, og man kan kalle det en «pause» fra falsettsangen som dominerer Lukestar-albumet.

Et skinnende gjennombruddsalbum, uten tvil.

 

 

Denne anmeldelsen er tidligere publisert på musiq (nå nedlagt)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter