Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 4. februar 2019

Ferske spor uke 6/2019

The Age of Colored Lizard lager rett og slett deilige, melodiøse låter som driver fram i det støy-delikate soundet. Deres nye singel «I´ll Be Waiting» er i samme stil som de superb twee-støy-pop-låtene «Tomorrow» og «If You Want Me Back».
Av: David Jønsson, Victor Josefsen, Rolf Andersen, Geir Qviller og Stian Bjørnsson Hope 

The Age of Colored Lizard – I´ll Be Waiting
Jeg gjentar: The Age of Colored Lizard lager rett og slett deilige, melodiøse låter som driver fram i det støy-delikate soundet. Og det gjør de mer enn bra! Resepten er støypop/rock, shoegaze influert av The Jesus and Mary Chain, tidvis Dinosaur Jr. osv. Deres nye singel «I´ll Be Waiting» er i samme stil som de superb twee-støy-pop-låtene «Tomorrow» og «If You Want Me Back», to av mange høydepunkter på debutplata «Daydreamer», som jeg kåret til årets 5. beste norsk album i 2018. Til radioprogrammet Kvegpels (et av få radioprogrammer jeg lytter fast på) fortalte de nylig (lytt her) at låta ble innspilt av TONO-penger de mottok på grunn av at det fin-fine NRK-radioprogrammet Stjernepose spilte «If You Want Me Back». Stjernepose har nylig også spilt den nye låten (lytt her), så da vil kanskje det finansiere neste utgivelse. Jeg krysser fingrene. The Age of Colored Lizards er fortsatt i gang å med å booke spillejobber, så til alle konsertarrangører der ute, en oppfordring: Book, book, book! Plateanmeldelse: The Age of Colored Lizards – «Daydreamer» EP-anmeldelse: The Age of Colored Lizard – «Summer Rain EP The Age of Colored Lizards – Tomorrow (Ferske spor uke 44/2018) The Age of Colored Lizards – If You Want Me Back / Still Around (Ferske spor uke 16/2018) The Age of Colored Lizards – See You (Ferske spor uke 10/2018) The Age of Colored Lizards – Pale White Sun (Musikalske sidespor – uke 10/2017) (V.J.)

Family Values – Sayonara Eyes
Family Values er en godt bevart hemmelighet, men det spørs hvor lenge det forblir slik. «Sayanora Eyes» er fullstendig nydelig, harmonibasert pop av typen power. Den beste typen altså. Litt Big Star, litt Euroboys anno «Soft Focus», men også litt The Margarets (husker du dem?). Godt med litt sterk sol på øret i snøføyken. Ute nå på Snertingdal Records. EP-anmeldelse: Family Values «Time Stands Still» Family Values – «If I Can’t Love Mer Family Values Mer Family Values (D.J.)

Wet Dreams – Boogie
Gillar ni boogie? «Boogie» er nok et adrenalinskudd av en låt fra Wet Dreams. Skitten, skitten rock spilt med punkattityd skrudd opp til 11. Sebastian Ulstad Olsen og resten av gjengen gir oss store forhåpninger til det kommende albumet. Wet Dreams – Bad Boys (Ferske spor uke 52/2018) Wet Dreams – Trippelsingel: Cartridge Belt (Musikalske sidespor – uke 22/2017) (D.J.)

Listen to Girl – Birds
Listen to Girl har en høy stjerne her på musikkbloggen. Duoen bestående av Christian Winther og Ina Sagstuen er ute med sitt andre album «Long-Term World» og fortsetter å imponere med sine svale og svevende komposisjoner. Listen to Girl gir oss et unikt og friskt blikk på hva popmusikk kan være. «Long-Term World» er ute på Earthly Habit nå. Listen to Girl – Touchscreen Wisdom (Ferske spor uke 3/2019) Video -Listen to Girl – «Touchscreen Wisdom» Plateanmeldelse: Girl – «Sea And Dirt» Singelanmeldelse: Girl – «Earthly Habit» (D.J.)

Paal Nilssen-Love – Stiff Upper Lip Jeeves
Fyrverkeri- og turbotrommis Paal Nilssen-Love hviler som kjent aldri, mannen har rundt regnet 250 reisedager i året, hvor han spiller omtrent i hele verden, og har omtrent like mange utgivelser bak seg. I fjor hadde han hele tre konserter på Roskilde festivalen, pluss en på Kongsberg Jazzfestival, i samme runde! For oss som ikke var på Roskilde ble heldigvis to av konsertene tatt opp og foreligger nå på CD; «New Japanese Noise» og «New Brazilian Funk». Og de inneholder akkurat det titlene lover, frijazz og støy i full sprut med Paal og fire japanere på den første, mens frijazz-pioneren Frode Gjerstad joiner brasilianerne og Paal på den andre og gasser opp. Ingen av albumene ligger på Spotify, men du kan får en smakebit her, eller låne dem hos oss. Jeg sier som Pat Metheny: » Paal for President!» Mer Paal Nilssen-Love (S.B.H.)

Gribbene – Alltid Rett
«Sviker’n» er også rock, her med mer punka edge og riktig (les røft) sound. Foreløpig Gribbene-favoritt! Fra deres kommende album «Megomani»’, skriver jeg i en annen utgave av ferske spor. Nå er «Megomani» ute, og på den er er de fleste låtene mer eller mindre av samme kaliber som «Sviker’n». En av dem er «alltid Rett». Åpningen minner en smule om Turbonegro anno «Apocalypse Dudes». Må humre litt for meg selv når jeg hører tekstlinjene: «Ikke diskuter med meg, jeg er kverulant, skal ha det som jeg vil, uansett hva som må til, jeg er av typen folk blir lei, for alle svar ligger hos meg», «Samtalen er over, her kommer du ingen vei». Kjenner igjen den typen, ja. «Alltid Rett» er tight, vital og drivene rocka punk eller motsatt. Anbefaler hele plata, «Megomani», ingen grunn til ikke få med deg god norsk rock i vinter. Gribbene – «Jeg er redd» Gribbene Tilbake til brua» & «Vi er gribbene» (Musikalske sidespor – uke 50/51 2016) (V.J.)

Combos – Steady Creepin’
Må bare ta med en låt til av Combos fra den selvtitulerte debut-EPén. Musikken til Combos befinner seg også i brytningen mellom rock og punk. «Steady Creepin’» er like drivende bra som debutsingelen «Cookies and Crack». Tøff vokal også. Hvis du er sulten på en ny (og bra) punka rock er Combos et ypperlig valg. (V.J)

Lekende Lett –  Gale
Bergensduoen Lekende Lett, bestående av Synne Bønes og Kristian Stockhaus, sin hyllest til ukens mest misforståtte dag, nemlig søndag, var med i ferske spor uke 8 i fjor. Duoens nye singel «Gale» passer perfekt på søndag, eller mandag for den saks skyld, avslappende, samtidig deilig hektende. Duoen beskriver «Gale» slik til Gaffa: «Den er en god balanse mellom ballade og klubb, melankolsk og feelgood». En ny godislåt. (V.J.)

SÂVER – I, Vanish
SÂVER består av medlemmer fra Tombstones og HYMN. Jeg så (og hørte!) SÂVER riste grunnvollene i Kulturkirken Jacob under Høstsabbaten i fjor og nå er de altså klare med første spor fra sitt kommende album. Dette er så sludgy, blytungt og insisterende som det får blitt. Video. (R.A.)

Jay Glass Dubs – A new model for emulation
Mystisk smyger i Coil-land fra greske Jay Glass Dubs. Den har noe uforløst i seg; man venter på at noe skal skje, man er i limbo, i stormens øye, men til slutt bare løyer det av. Han spiller 28/2 på Ingensteds under by:Larm. Fra debutskiva «Epitaph» ute på Bokeh Versions nå. (G.Q.)

Black to Comm – The desert alphabet & Semirechye
Vi befinner oss her i et lignende landskap som den foregående låta, med tilsvarende spenning, men uten vokal. På plata går denne låta rett over i en annen låt, jeg trodde først det var samme spor, et kort og perkussivt og bråkete stykke «Semirechye», dette føles imidlertid som en riktig avslutting, en katarsis. Fra «Seven horses for seven kings», ny og etterlengtet skive fra Black to Comm. Ute på Thrill Jockey. Black to Comm – Lethe (Ferske spor uke 3/2019) (G.Q.)

MC5 – Kick Out the Jams
«Are you ready to testify?» Som en fin overgang fra Black To Comm, som jo er en MC5-sang, glir vi over til denne ukens jubilant. Protopunkklassikeren «Kick Out The Jams» fyller 50 år i disse dager. Fortsatt god kok på dette albumet. (D.J.)

King Gizzard & The Lizard Wizard – Cyboogie
Nå er det over et år siden ett av musikkbransjens mest produktive band ga ut noe nytt, så dette har vi ventet på! Analogsynthene dominerer denne disco-boogien. Jeg er spent på å høre hva mer som kommer – er det kun en single eller kommer det et fullt album med samme lydbilde? Øya 2018 – King Gizzard & The Lizard Wizard King Gizzard & The Lizard Wizard – Crumbling Castle (Ferske spor – uke 33/2018) King Gizzard & The Lizard Wizard – The Wheel (Ferske spor uke 1/2018) Deichman anbefaler: Årets album (2015-2018) (R.A.)

Deadbeat – Waking dub
Ny batch med deilig minimalistisk dub-tekno fra kanadiske Scott Monteith. Denne gangen uten politiske undertoner og vokalsporene som var fremtredende på forrige skive. «Waking life», ute på BLKRTZ. (G.Q.)

HEALTH – FEEL NOTHING
Nok en ny låt fra det kommende albumet til HEALTH. Harde, nesten industrielle rytmer med svevende og myk vokal på toppen er fortsatt oppskriften. 20. februar spiller de på Blå og det blir nok en intens affære. (R.A.)

Nkisi – II
Hypnotisk og dansbar minimalistisk tekno av belgisk/kongolesiske Nkisi. Den bygges fint opp med raspete perkusjon, raske beats og deilige softe dronestrings som topping. Fra den varierte og spennende debut-skiva «7 directions», som er ute nå på UIQ. (G.Q.)

Annie – Heartbeat & The Greatest Hit
Annie dukket opp med «The Greatest Hit» i 1999. Låten ble en undergrunnshit her hjemme og Storbritannia. 5 år senere kom debutalbumet «Anniemal», som fikk anmeldere og publikum til å gå av skaftet. Og da hun slapp singelen «I Know UR Girlfriend Hates Me» i 2008 – videopremiere på kjendisblogger Perez Hilton sin, ja, blogg, han skal ha vært fan siden debutabumet kom ut i 2004 – kunne man nesten ikke gå inn på et musikk- eller hipster/kjendis-relatert sted uten å lese om Annie. Pitchfork kåret låten «Heartbeat» fra «Anniemal» til den 17.ende beste låten på 2000-tallet. Torsdag 14. februar kommer Annie aka Anne Lilia Berge Strand til Hovedbiblioteket for å fortelle deg om «Anniemal». Da kan du også lytte på den og alle de andre på låtene på albumet på det fantastiske lydanlegget til Duet Audio. Annie ‘Anniemal’: CAS m/Anne Lilia Berge Strand (V.J.)

Misty Coast – Galaxy
Jeg avslutter mine bidrag til denne ukas ferske spor med «Galaxy» fra Misty Coast sin ferske og knakende gode plate «Melodaze», anmeldt her. En fortryllende godnattlåt, med var og barneaktig naiv (positiv ment) vokal av Linn Frøkedal omfavnet av knirkete spilledåse-lydspiraler. Kanskje Misty Coast sitt svar på The Cures «Lullaby»? Deilig avslutning på plata. Misty Coast – Eleven Months & Little Siste Plateanmeldelse: Misty Coast – «Misty Coast» Misty Coast – Eleven Months video Misty Coast – Little Sister video Plateanmeldelse: Misty Coast – «Misty Coast» Singelanmeldelse: Misty Coast – «Funny World» (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter