Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 7. februar 2019

Siril Malmedal Hauge – 5 om bøker og musikk

Siril Malmedal Hauge har nylig sluppet sin debutplate «Uncharted Territory». «Slik sangene er komponert, arrangert og framført, plasserer Malmedal Hauge & co seg midt i en tilgjengelig, men ikke «flat-og-ferdigtygd» populærmusikalsk tradisjon der Joni Mitchell både vokalt, tekstlig og kompositorisk ruver som et eviglysende fyrtårn», skriver Terje Mosnes i Jazz i Norge. Og nettopp en av Mitchells plater er Sirils favorittalbum forteller hun til oss i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.
Av: Victor Josefsen 

«Vokalist Siril Malmedal Hauge har en deilig jazzet stemme som jeg gjerne kan høre på hele dagen lang», skriver vår tidligere Deichman-kollega Lars Junge i anmeldelsen av den talentfulle kvartetetten Fieldfare sin selvtitulerte EP utgitt i 2017. I forbindelse med den varme mottakelsen Siril og kvartetten fikk  inviterte vi Siril til denne spalten i 2017. Nå er Siril ute med sin kritikerroste debutplate «Uncharted Territory» og dermed inviterte vi  Siri på ny til vår intervjuserie:  5 om bøker og musikk. Å sette opp årslister eller svare på spørsmål  av typen «hva er din favorittbok?» er som kjent avhengig av dagsformen , men når det kommer Joni Mitchell viker ikke Siril Malmedal Hauge en tomme.

1) Hva er det siste du leste?

– «Sapiens» av Yuval Noah Harari. Eg likte den veldig godt, og har lært ein del morofakta om oss menneske. Vi er rare dyr. Eg er glad for at det finst fleire bøker i same serie.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

Las nettopp ei fascinerende bok av Marit Eikemo – «Samtale Ventar». Den handlar om ein eksjournalist på attføring som får ein ny sjanse i arbeidslivet og skal samle inn dialektprøver. Boka er akkurat passe finurleg, artig og univers-aktig for min smak, og eg ser for meg at det hadde vore bra å laga ein film av denne. Musikken skulle ha vore basert på stemmer. Mange stemmer lag på lag oppå kvarandre, og nokre gonger gjennom effektbokser. Med fokus på lyden i stemma, og lyden av ord. Som til dømes «Kj-sch-tj» eller «eu, øy, ai». Litt slik som storyen i boka er. Dialektprøve-aktig og utforskende.

3) Hva er din favorittbok?

Ei av dei er «Den lille prinsen» (Antoine de Saint-Exupéry) som reiser bort fra den sære, rare rosa si. Han møter ulike skapningar på kvar sine ulike planetar som gjer meir eller mindre meiningslause ting i prinsen sine eigne auge. Når han kjem til hagen full av tusenvis av vakre roser innser han kva som er viktig i livet og saknar si eiga rose. Den han har brukt tid i lag med og delt historia si med.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Eit av dei er «Pop Pop» av Rickie Lee Jones. Det er utrulig fint, nakent og upolert.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

I lag med Alf Hulbækmo har eg gitt ut to plater der vi har tatt tak i tekstane til Nils Yttri og Alf Prøysen. Og hvis eg skal velge meg ein til, så likar eg godt tekstane til Olav H. Hauge. Dei er opne og fine å tenke musikk rundt. Då eg var russ hadde eg russebuksa mi full av Olav H Hauge sine dikt.

Skrap

segjer sagi.

Stød ved.

Ho Segjer kva

ho tykkjer, sagi.

 

 

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter