Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 12. februar 2019

Annie – intervju

Annie dukket opp med «The Greatest Hit» i 1999. Låten ble en undergrunnshit her hjemme og i Storbritannia. 5 år senere kom debutalbumet «Anniemal» som fikk anmeldere og publikum til å gå av skaftet. Torsdag 14. februar kommer Annie, a.k.a. Anne Lilia Berge Strand, til Hovedbiblioteket for å fortelle om «Anniemal». I dag forteller hun oss om sitt første musikalske minne, m.m.
Tekst: Kent Horne / Foto: Maxime Ballesteros

Ditt første musikalske minne?

– Et av de første minnene jeg har er når jeg kom hjem fra skolen, skrudde på tv… Så kom Pet Shop Boys ‘It’s A Sin’… Husker fortsatt hvor overveldet jeg var av lydbildet. Det var så stort, inderlig & uoppnåelig… Noe av det tøffeste jeg hadde hørt. Jeg var også veldig opptatt av jingler som barn. Jeg elsket ‘East Enders’-introen… Så spilte den inn fra tv, på kassett… Hørte på den igjen & igjen. Introen til ‘Airwolf’ var også en stor favoritt…

Du har hatt din hjemmebane i London og Berlin noen år og opplevd musikkbransjen på en ganske annen måte enn hva vi forholder oss til i urbane (eller rurale) strøk i Norge. Hva vil du si er de største forskjellene?

– Største forskjellen med storbyer som London/Berlin, Norge-Bergen i mine øyne er frihetsfølelsen… Man kan stikke ut en kveld og få med seg 3-4 forskjellige konserter/klubber… Alt fra obskur undergrunn, til den mest kommersielle artisten i løpet av en kveld… Det har gitt meg stor inspirasjon i perioder… Det å være et sted, ha den muligheten, er en fantastisk følelse!

Det er stormregn og storflom i Bergen, folk river med seg Fyllingensydvesten og sine kjæreste eiendeler og du må evakuere platesamlingen din i hui og hast. Har du ei skive eller to du ville reddet først?

– Den var ikke enkel å svare på… Men kanskje en av originalutgivelsene til Larry Levan.

Av egne produksjoner, hva liker du selv best å fremføre?

– Det tror jeg må bli ‘Invisible’.

Hva gir deg musikalsk inspirasjon i dag?

– Det varierer. Alt fra Kiddy Smile, Kim Ann Foxman, gamle klassikere som Valerie Dore, Dj Harvey, Jul.

 

Torsdag 14. februar kommer Annie, aka Anne Lilia Berge Strand, til Hovedbiblioteket for å fortelle deg om «Anniemal». Da kan du også lytte på tittelkuttet og alle de andre låtene på albumet – på det fantastiske lydanlegget til Duet Audio. Facebook event: Annie ‘Anniemal’: CAS m/Anne Lilia Berge Strand

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter