Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. februar 2019

Videopremiere: Trupa Trupa – «Dream About»

Det spennende polske bandet Trupa Trupa, som vi har skrytt av tidligere, er nå signert til Sub Pop. Nytt album kommer i april. Første singel ut er hypnotiserende «Dream About». Musikkvideoen er regissert av Benjamin Finger.
Av: Victor Josefsen / Foto: Ben Bentleu

For to år siden kjørte vi norsk premiere på musikkvideoen «To Me», regissert av Benjamin Finger, av det polske bandet Trupa Trupa. En kontrastfylt låt med sekvenser som du ikke bør gå glipp av, skrev jeg da.

Du bør heller ikke gå glipp av den nye låten og videoen, som også regissert av Benjamin Finger.  «Dream About» er i likhet med «To Me» full av kontraster. Falsetto vokal møter  hypnotisk bass og minimalistisk, suggerende trommer. Etter hvert bygger energien seg opp med et tåkeaktig shoegeaze-aktige gitaslør, akkompagnert av en mer vilter og tyngre bass. Uforutsigbart og fengslende.

Om låta har vokalist og poet Grzegorz Kwiatkowski sagt følgende: «Etter min mening er denne sangen morsom, jovial, samtidig som det er en psykotisk begravelse – alt på samme tid. En slags Samuel Beckett’s Lonely Hearts Club Band».

 

Benjamin Finger om videoen:
«Videoen ble skutt på Super 8 (blandet sammen med DV-cam opptak) som de fleste av mine tidligere musikkvideoer. Dette er et format jeg føler meg sterkt forbundet med, og jeg tror det passer til Trupa Trupas musikk. Det er noe tidløst og poetisk over musikken, og jeg synes Benjamin Finger. Foto: Asnbjørn Nilsenbildene følger den på en god måte. Etter å ha snakket med vokalisten Grzegorz om temaet og innholdet i teksten fikk jeg en tydeligere visjon om hvordan jeg ønsket å gjøre videoen. Det er en video som handler om å se verden gjennom barnets øyne, men det handler også om bildet av døden og udødelighet, tror jeg. Opptakene er fra mitt eget Super 8-arkiv, og de ble skutt på forskjellige steder rundt om i verden, Vancouver, Paris og Buenos Aires. Det har vært en fornøyelse men også ganske krevende å jobbe sammen med Trupa Trupa og Sub Pop for å få dette prosjektet ferdigstilt. Men jeg er veldig lettet og stolt over at vi kom i mål til slutt».

 

 

Foto av Benjamin Finger: Asbjørn Nilsen

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter