Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. mars 2019

Norsk artister arrangerer låtkonkurranse for å redde klimaet

Norske artister arranger låtkonkurranse for å få med flere i kampen for å redde klimaet. Til det har initativtager Hanne Kolstø fått med seg flere kjente artister. Sigrid, Lars Vaular, Halvdan Sivertsen og Mari Boine er noen av navnene som er med på laget.
Av: Victor Josefsen / Foto: Jansen Records

Låtkonkurransen, som har fått navnet Etter oss, er et samarbeid med Klimabrølet – en klimaprotest som holdes i Oslo 30. august. Ideen kom da Kolstø møtte Even Rydningen, initativtakeren til Klimabrølet, i en sauna i Oslo.

– Jeg håper at denne konkurransen vil føre til at enda flere engasjerer seg i markeringa Klimabrølet, slik at lederne våre forstår at nå må de gjøre noe, sier Hanne Kolstø.

Even Rydningen mener det er positivt at musikkbransjen setter sitt eget preg på klimakampen.

– Det er på høy tid at vi samler oss, på kryss og tvers av politiske tilhørigheter og samfunnslag, og løser dette sammen. Det er ikke venstresida eller høyresida, aktivist eller sofasitter, ung eller gammel. Nå er det alvor, det er alle, og alle til årene: Vi må samle oss i møte med et gigabeist av en utfordring, sier han.

– Å jobbe for å nå målene i Parisavtalen er å jobbe for en best mulig fremtid, for flest mulig.

Får spille vinnerlåta

Vinneren får gratis studiotid og muligheten til å gi ut låta si på plateselskapet Jansen Records, som huser artister som Daniel Kvammen, Hajk, Razika, Chain Wallet, Electric Eye, Death By Unga Bunga, Band of Gold, Lilyer, Orions Belte, Perry Dear and the Deerstalkers, Virkelig mfl. Vi har skrevet om alle disse i musikkbloggen, så bare søk.

Vinneren av Etter oss vil også få muligheten til å spille låta på protesten i Oslo 30. august. Fristen for å sende inn bidrag er 10. mai.

– Hvilke låter leter du etter?

– Jeg håper alt fra en jente på barneskolen, en rapper fra bygda til en bestefar med kassegitar sender inn sitt bidrag. Alle sjangre og aldre er velkommen, og låten trenger ikke ha tekst. Kanskje oppdager vi en ny artist.

– Hva er egentlig en klimalåt?

– Det er opp til hver enkelt, men den trenger ikke være politisk eller skrevet som et kamprop. Det kan jo bare være en sang om det en er redd for å miste, eller hva som er fint med det livet vi lever har nå.

Frist for å sende inn bidrag til låtkonkurransen Etter oss er 10. mai.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter