Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. mars 2019

Plateanmeldelse: Blomst- «Blomst IL»

Artist: Blomst

 

Album: «Blomst IL» (2019)

 

Plateselskap: Name Music

 

5

 

Da Ida Dorthea Horpestad, frontfigur og vokalist i Blomst, slapp sin første EP «Animals of Time» med sideprosjektet The Ida i fjor skrev vi: «Garasjerock med full fres, men også med noen roligere stunder der både artist og lytter får en pustepause. Et sterkt knippe låter».

Nå har Blomst, altså bandet som Ida er med i,  sluppet sin andre plate titulert «Blomst IL». Den består også av et sterkt knippe låter, som «Mine Hender Brenner», «Penger i Madrassen», «De Retursjerte» og «Boom Boom». På «Boom Boom» synger Ida med den samme nonsjalante shwungen som Michael Krohn. Og låta minner da også om Raga Rockers i det mer poppønka hjørnet. Fet låt, og som på den nevnte The Ida-EP’en er det også noen roligere stunder her, fra godt og vel 2 minutter og utover høres det nesten ut som om bandet tar en jamme-pustepause, før utbruddet kommer, der Ida og bandet virkelig blåser ut.

«Mine Hender Brenner» er en pulserende garasjepunkrocka sak med topp refreng. Her får Ida virkelig vist hvilken rå vokal hun har. «Penger i Madrassen» er seigere i sassen enn de andre låtene som er nevnt ovenfor i denne anmeldelsen, men like bra, og minner til dels om en annen av de fire store i norsk rock, nemlig DumDum Boys og schlägeren «Splitter Pine». Merk, jeg skriver «minner om», Blomst har nok av egenidentitet. «Penger…» har et skikkelig sugende og drivende komp fra start til slutt.

«De Retusjerte» er et bevis at både Ida og bandet også behersker  poppunk-sjangeren til fingerspissene, noe som faktisk ikke er så lett som mange tror, jeg har hørt tusenvis av gørrkjedelige poppunk-låter opp igjennom årene. Blomst på sin side nailer det som bare det. Får du fot for denne, anbefaler jeg nå oppløste Frk. Fryd i samme slengen. De kule Dinosaur Jr.-aktige gitar-licksa er herlige, dessuten låter sologitaren akkurat slik den skal innenfor disse rammene.

Hadde disse 4 låtene blitt utgitt på en EP, hadde jeg smelt til med en 6’er, men du vil også garantert få glede av  spenstige låter som «Oss Som bare Drar» og «Noe Å Tro På», låter som  gir deg kick-off energi resten av dagen. De er nesten like bra, nei, de er like bra.

Resten av låtene på plata, 4 stk., er bygd over samme mal som låtene som er hittil er omtalt, bortsett fra mer neddempa «Dø Manns Kyss». Disse låtene er ikke like bra som de forannevnte, de er ikke dårlig heller, om du skjønner, men bra nok til at jeg gir Blomsts plate «Blomst IL» en femmer.

Herlig at noen fortsatt lager rå, fengende og upretensiøse plater som dette! Og bare så det er sagt, her er det jobbet med produksjon, detaljer og innspillinga for å få alt til å sitte.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Blomst IL. Foto: Mille Frømyhr

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter