Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 28. mars 2019

Rasmus Rohde – 5 om bøker og musikk

Rasmus Rohde har i en årrekke turnert land og strand og sunget om ”Puppan te pappa”, om ”Farmor og mormor ” (… som er kjærester) og om ”Gutten på stranda” i forbindelse med den triple Spellemannspris-vinneren Rasmus og Verdens Beste Band. Tidligere i høst kom han med sin første egen singel , duetten "Har du glemt" med Ida Jenshus, som fikk fin mottagelse. Så fulgte han opp med egen soloplate. l dag er Rasmus Rohde gjest i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.
Av: Victor Josefsen / Foto: Marthe Amanda Vannebo

1) Hva er det siste du leste?

– Alt jeg ikke husker av Jonas Hassen Khemiri.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

Garmanns sommer av Stian Hole

– Jeg har i mange år jobbet med barnemusikk i Rasmus og verdens beste band – her skriver jeg all tekst og musikk. «Garmanns sommer» er en perle av en barnebok. Poetisk og undrende – man kan omtrent lukte sommeren. Denne hadde det vært fint å lage musikk til. Tror jeg skulle starta med å få inn en sverm bier i studio og bedt dem synge trestemt.

3) Hva er din favorittbok?

– Triologien Bestialitetens historie : Frihetens øyeblikk, Kruttårnet, Stillheten – av Jens Bjørneboe

– Som mange andre på min alder leste jeg «alt» av Bjørneboe da jeg var ungdom. Jeg tror ikke lenger det er slik, og kvaliteten på bøkene er kanskje varierende. Men Bjørneboes kritikk mot det bestående har alltid fulgt meg og inspirert.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Swordfishtrombones – Tom Waits

Går alltid tilbake til denne.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Astrid Lindgren.

– Tilbake til barnemusikken:
– Så vidt jeg har forstått så var det bassisten Georg Riedel og pianist Jan Johansen som lagde mange av de udødelige Astrid Lingren -melodiene, men Lindgren hadde visst ofte en skisse klar , en liten melodistubb hun nynnet til . Så jeg tror damen må ha vært ganske så musikalsk også.

 

 

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter