Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. april 2019

Ny singel fra Friendship ft. Rohey Taalah

I morgen fredag 05. april slipper Friendship ny singel, med Rohey Taalah på laget som bruker sin vokalprakt for alt den er verdt. Du kan allerede høre den groovy låta i dag her hos oss.
Av: Victor Josefsen / Foto: John Nordahl

Friendship og Rohey Taalah om utgivelsen:
Sangen handler om fred og kjærlighet, noe vi trenger i en tid med mye negativt fokus i media. Teksten ble skrevet etter terrorhandlingene i Nice sommeren 2016 og har et universelt budskap «stand together as one everybody Live Peacefully». Rohey Taalah, kjent fra bandet Rohey og nå aktuell med GURLS, formidler teksten med sin unike vokal som kommer ekstra godt frem i lydbildet.

– Hva gjelder tekster er dette noe jeg alltid har skrevet selv. Jeg kommer alltid med melodi før tekst. Det ene unntaket er kanskje «Live Peacefully», der jeg ville skrive om den forferdelige terrorhandlingen som skjedde i Nice for snart to år siden. Det var inspirasjonen til å skrive den teksten, fortalte Fredrik Skalstad til oss i fjor da vi kjørte premiere + intervju på Friendships tredje singel «Ain’t No Shame».

– Rohey er helt drøy på vokal, fortalte Fredrik i samme intervju.


 

Medvirkende musikere:
Rohey Taalah – lead vokal / GURLS, Rohey ++
André Roligheten – sax / Gard Nilssen Acoustic Unity, Trondheim Jazz Orchestra ++ https://roligheten.com/
Jørgen Mathisen – sax / Krokofant, Gard Nilssen, Kjetil Møster ++
Axel Skalstad – percussion / Krokofant, Insomniac Bears ++
Are R. Føreland – trompet / Turns ++
Harald F. Bugge / sax – Turns ++

Erlend Mokkelbost – mix
George Tanderø – mastering

 

Singelcover: Robin Gnista

Bildet øverst er av Rohey som sang med Friendship da de hadde release på John Dee 9.6.18.

 

For øvrig, ta også en lytt på Friendships andre singel,«Got Me Feeling So Good» fra Friendships andre album «Ain’t No Shame» (2018). Singelen kom på min årets beste norske låt liste i fjor. Dette er tidløs musikk, som lyder fresh både i dag og om hundre år. Friendship kan sin musikkhistorie til fingerspissene. Det stilfulle coveret til «Got Me Feeling So Good» er utført av Robin Gnista, som har laget coverne til alle singlene som Friendship har gitt ut.

Dessuten anbefales det å ta en lytt på Friendships selvtitulerte debutplate fra 2014 og deres første singel «Gypsy» fra det nevnte andrealbumet «Ain’t No Shame». Oppskriften er smoothe, kreative overganger og ikke minst feeling.

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter