Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. april 2019

Plateanmeldelse: Kråkesølv -«Trådnøsting»

Kråkesølv er ikke snauere enn at de har feid all tvil til side med sin 90-tallsinspirerte indierock, kombinert med tekster på klingende nordlands, og har skapt et unikt uttrykk, ikke minst takket være nordlandsdialekten. Kombinert med bandets underfundige omgang med melodier, og hverdagslige, men lekne tekster.
Av: Rune Aas

Artist: Kråkesølv

 

Album: «Trådnøsting» (2009)

 

Plateselskap: Kråkesølv Records

 

5

 

Bodø har, til tross for et relativt beskjedent innbyggertall, et solid musikkmiljø å vise til. Byen har blant annet status som landets reggaehovedstad, godt representert ved band som Irie Darlings og Manna. Punk og hardcore har også hatt et godt fotfeste i Nordlandsbyen, med alt fra 70-tallets Hjertesvik A/S til 00-tallets The Spectacle. Vi skal heller ikke glemme at Norges kanskje beste postrockband, Youth Pictures of Florence Henderson, oppsto i og rundt studentmiljøet i byen.

Kråkesølv er den siste krumtappen på lista, og ikke bare det. Her snakker vi fort om det beste bandet som noensinne har kommet ut fra Bodø. Det har vært en del forventninger knyttet bandets albumdebut, helt siden en selvtitulert EP kom ut i forkant av årets by:Larm. Kråkesølv er ikke snauere enn at de har feid all tvil til side med sin 90-tallsinspirerte indierock, kombinert med tekster på klingende nordlandsk.

Band som Built to Spill og Sunny Day Real Estate har nok spilt en viss rolle i bandmedlemmenes musikalske oppvekst. Kråkesølv har uansett skapt et unikt uttrykk, ikke minst takket være nordlandsdialekten. Kombinert med bandets underfundige omgang med melodier, og hverdagslige, men lekne tekster, er Trådnøsting et av årets desidert beste norske album. // Rune Aas

 

 

Anmeldelsen er publisert tidligere på Deichmans musikkblogg

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter