Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 11. april 2019

Låtpremiere: Local Store – «Magpie and the Moon»

Local Store er et nytt band bestående av Bjørn Klakegg (Needlepoint), Mattias Krohn Nielsen (Beezewax og Pelicat), Magnus Tveten og Tore Ljøkelsøy (Harvey Steel Show). Singelen «Magpie and the Moon" slippes fredag 12. april, men vi kjører eksklusiv premiere allerede i dag!
Av: David Jønsson 

Noen promomails er mer spennende enn andre, det må være lov å si det. Kommunekaffen ble satt i halsen da overskriften «Needlepoints Bjørn Klakegg og Beezewax’ Mattias Krohn Nielsen med nytt band», lyste mot meg. I tillegg til Klakegg og Krohn Nielsen, består Local Store av Magnus Tveten (Harvey Steel Show, Løchstøer) på bass og Tore Ljøkelsøy (Harvey Steel Show, Slow Is the New Fast) på trommer. En spenstig og allsidig sammensetning, på tvers av Oslos musikergenerasjoner.

Grunnlaget til bandet ble lagt da Klakegg var Krohn Nielsens gitarlærer. Klakegg hadde noen låter liggende som trengte litt finpussing og innspill, og Krohn Nielsen beveget seg fra elev til sparringspartner. Krohn Nielsen ble spurt om å finne potensielle bandmedlemmer som kunne passe inn i prosjektet og valget falt på Tveten og Ljøkelsøy, som Krohn Nielsen kjente godt fra før.

Første singel og tittelkuttet fra det kommende albumet «Magpie and the Moon», ble ifølge Klakegg selv til slik: «Jeg satt på verandaen og så at månen ramla ned, men heldigvis var det bare stormen som blåste skyene oppover, for den dukka opp på ca. samme stedet hver gang…verre var det heldigvis ikke…». Sånt blir det tydeligvis gode låter av.

På «Magpie and the Moon» finner vi naturlig nok spor av Needlepoints vakre og organiske skogsprog, men som blandes sammen med en sval og lettbeint produksjon, med smekre harmonier. Klakeggs rystende og allstedsnærværende gitarspilling er selvsagt på plass. En mektig lytteopplevelse, som vi kjører eksklusiv førpremiere på her på musikkbloggen. Albumet «Magpie and the Moon» slippes på Klakeggs selskap BJK Music 24. mai.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter