Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. april 2019

Libby – et must for alle digitale lesere

Mange vil høre lydbøker rett fra telefonen, eller lese en e-bok på farta. Det har vi gjort litt lettere for deg. Møt Libby, en  tjeneste tilgjengelig for alle med lånekort på Deichman. Vi er et av bibliotekene i landet med størst musikksamling, så vi har selvfølgelig også kjøpt inn en del bøker om musikk og musikere.
Tekst: Goro Aarseth / Foto: Nora Nordskar Hoel

Siden Nasjonalbiblioteket og Den Norske Forleggerforening ikke klarer å bli enige om en norsk e-lydboktjeneste for bibliotek, går vi for en amerikansk tjeneste enn så lenge. Vi har lansert appen Libby med over tusen engelskpråklige e-lydbøker og e-bøker. Hvis du er registrert låner ved Deichman kan du enkelt låne bøker til telefonen eller nettbrettet ditt i Libby eller direkte i en nettleser. Distributøren Overdrive tilbyr flere millioner titler fra hundrevis av forlag. Det sier seg selv at det ikke har vært helt lett å avgjøre hva vi skal kjøpe, men vi vil kjøpe inn mer etterhvert og gjerne mer av det du ønsker deg!

Hvordan vi har tenkt, og hva du kan forvente å finne?

Du vil finne barnebøker, og bøker for ungdom og voksne, skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier (egner seg best å lese på nettbrett!) og noen språkkurs i Libby. Vi er et av bibliotekene i landet med størst musikksamling, så vi har selvfølgelig også kjøpt inn en del bøker om musikk og musikere. Du vil finne nyheter, klassikere og bestselgere, og du kan både bla og søke i titlene. Hvis du ikke er fornøyd med utvalget, eller ikke finner det du leter etter, kan du foreslå nye titler til oss. Vi setter stor pris på forslag!

Vi  har lansert appen med ca. 400 digitale lydbøker og ca. 800 e-bøker. Vi tror kanskje lydbøkene vil bli mest populære, men de er dyrere, så derfor utgjør de foreløpig bare 1/3 av utvalget. Det vil antakeligvis endre seg når vi ser hvordan du bruker Libby.

Hva er forskjellen på Libby og eBokBib?
De som er vant til å bruke eBokBib, vil føle seg hjemme med Libby. Den største forskjellen mellom appene er at eBokBib er norskspråklig og Libby er engelskspråklig. Det finnes også langt flere lydbøker i Libby enn i eBokBib. Libby har dessuten en engelskspråklig ordbok, samt muligheter for å markere tekst, skrive notater og sette bokmerker. Står du fast har appen gode hjelpe- og tilbakemeldingssider. Du kan også spørre her i kommentarfeltet, så svarer vi etter beste evne.

Vi håper du blir like glad i Libby som vi som har testet henne har begynt å bli!

10 kommentarer til “Libby – et must for alle digitale lesere”

 1. sarah sier:

  Hei, jeg leste at dere bruker Allbok nå. Også lurte jeg på om man kan fortsatt bruke Libby isteden for Allbok? Når jeg prøver å logge meg inn på Libby så funker ikke det, dessverre.

 2. christine orhagen sier:

  I am delighted with the Libby app. I have used Pimsleur Italian 1 and I am wondering if it is possible to get the audiobooks for Italian II.

  1. Goro sier:

   We are very happy that you are delighted with the Libby app 🙂 We will buy Pimsleur Italian 2, lesson 1-5 and 6-10 for you in a couple of days. Language programs are quite expensive, but we might buy more lessons by request. You can search and wish for titles here: https://deichman.overdrive.com/

 3. Radostina sier:

  Hei igjen! Jeg så nettopp at dere hadde kjøpt noen bøker som jeg hadde anbefalt, dette gikk jo veldig raskt. Tusen takk og riktig god påske! 🙂

 4. Goro sier:

  Så bra du er fornøyd med appene 🙂 Vi kjøper inn nytt innhold hele tiden og tar gjerne i mot ønsker. Hvis du søker etter bøker her: https://deichman.overdrive.com/ får du treff på det som er mulig å kjøpe, og kan legge inn ønsker til oss.

 5. Radostina sier:

  Hei! Jeg er veldig fornøyd med både Libby og den nye Allbok-appen. Jeg lurer på om dere planlegger å kjøpe flere bøker i Libby, det virker som de har mye spennende som dessverre ikke er tilgjengelig for Deichmanske-brukere ennå. Uansett takk for det gode tilbudet!

 6. Sigve sier:

  Jeg har en Nook Glowlight3, og har lastet ned Libby-lånebøker via ADE fra Sølvberget. Når lånetiden er utløpt, slutter bøkene å fungere, slik som på IOS og Android. Ideell løsning, men foreløpig har Libby av en eller annen grunn kun engelske titler. I Sverige bruker de Libby til å låne ut både engelske og svenske titler.

  1. Goro sier:

   Så bra du er fornøyd med løsningen! Deichman har kjøpt inn noen titler på andre språk enn engelsk i Libby, men det er dessverre ikke mulig å kjøpe inn noe på norsk. I Sverige har bokbransjen inngått en avtale med Overdrive. Norsk bokbransje har dessverre ikke kommet så langt.

 7. Andreas sier:

  Flott at dere prøver nye teknologiske løsninger. Jeg savner muligheten til å kunne lese lånebøker på Kindle. Har forståelse for at dette kan være utfordrende med tanke på rettighetene, men siden de har fått det til i USA, håper jeg dere også kan få det til.

  1. Victor Josefsen sier:

   Hei! Overdrive/Libby (som er amerikansk) støtter dessverre bare Kindle i USA. Deichman er forsvinnende liten i denne sammenhengen, så dette er ikke noe vi jobber med å få til. I Europa støtter Overdrive epub og pdf-format og lesebrettene: NOOK GlowLight, Kobo, PocketBook og Tolino. Les mer her: https://help.overdrive.com/customer/portal/articles/1481736-ereaders.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 19 andre abonnenter