Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. april 2019

Libby – et must for alle digitale lesere

Mange vil høre lydbøker rett fra telefonen, eller lese en e-bok på farta. Det har vi gjort litt lettere for deg. Møt Libby, en  tjeneste tilgjengelig for alle med lånekort på Deichman. Vi er et av bibliotekene i landet med størst musikksamling, så vi har selvfølgelig også kjøpt inn en del bøker om musikk og musikere.
Tekst: Goro Aarseth / Foto: Nora Nordskar Hoel

Siden Nasjonalbiblioteket og Den Norske Forleggerforening ikke klarer å bli enige om en norsk e-lydboktjeneste for bibliotek, går vi for en amerikansk tjeneste enn så lenge. Vi har lansert appen Libby med over tusen engelskpråklige e-lydbøker og e-bøker. Hvis du er registrert låner ved Deichman kan du enkelt låne bøker til telefonen eller nettbrettet ditt i Libby eller direkte i en nettleser. Distributøren Overdrive tilbyr flere millioner titler fra hundrevis av forlag. Det sier seg selv at det ikke har vært helt lett å avgjøre hva vi skal kjøpe, men vi vil kjøpe inn mer etterhvert og gjerne mer av det du ønsker deg!

Hvordan vi har tenkt, og hva du kan forvente å finne?

Du vil finne barnebøker, og bøker for ungdom og voksne, skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier (egner seg best å lese på nettbrett!) og noen språkkurs i Libby. Vi er et av bibliotekene i landet med størst musikksamling, så vi har selvfølgelig også kjøpt inn en del bøker om musikk og musikere. Du vil finne nyheter, klassikere og bestselgere, og du kan både bla og søke i titlene. Hvis du ikke er fornøyd med utvalget, eller ikke finner det du leter etter, kan du foreslå nye titler til oss. Vi setter stor pris på forslag!

Vi  har lansert appen med ca. 400 digitale lydbøker og ca. 800 e-bøker. Vi tror kanskje lydbøkene vil bli mest populære, men de er dyrere, så derfor utgjør de foreløpig bare 1/3 av utvalget. Det vil antakeligvis endre seg når vi ser hvordan du bruker Libby.

Hva er forskjellen på Libby og eBokBib?
De som er vant til å bruke eBokBib, vil føle seg hjemme med Libby. Den største forskjellen mellom appene er at eBokBib er norskspråklig og Libby er engelskspråklig. Det finnes også langt flere lydbøker i Libby enn i eBokBib. Libby har dessuten en engelskspråklig ordbok, samt muligheter for å markere tekst, skrive notater og sette bokmerker. Står du fast har appen gode hjelpe- og tilbakemeldingssider. Du kan også spørre her i kommentarfeltet, så svarer vi etter beste evne.

Vi håper du blir like glad i Libby som vi som har testet henne har begynt å bli!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.