Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 17. april 2019

Ferske spor uke 16/2019

The Switchs «Eyes Up» er popintelligens på høyeste nivå. Her er ukas spilleliste!
Av: David Jønsson  Geir Qviller og Victor Josefsen

The Switch – Eyes Up
Norges fineste poporkester er tilbake i manesjen med et aldri så lite underverk. «Eyes Up» er popintelligens på høyeste nivå. Luftig, men allikevel millimeterpresis produksjon med elementer av 10cc-koring (tenk «I’m Not In Love») og små fnugg av Bowies «Blackstar og Donny McCaslins saksofon. Sagbråtens sarte og optimistiske stemme fungerer som en fin motvekt til det smådystre, pulserende kompet. Muligens det beste de har gjort. Mer The Switch (D.J.)

Finlay Shakespeare – Monadnock
Trist men fengende elektropop-låt med bærende vokal i skjæringspunktet Depeche Mode og Factory Floor. Nytt, men herlig retro og typisk britisk. Nok en låt (tok med en i uke 14) fra det strålende albumet «Domestic economy» ute på Mego. Finley Shakespeare – Dublin (Ferske spor uke 13/2019) (G.Q.)

Spacemusic Ensemble – D
Spacemusic Ensemble er en sekstett ledet av saksofonisten Signe Emmeluth, en av de mest tindrende stjernene i det norsk jazzmiljøet for øyeblikket. Sekstetten består ellers av Rohey Taalah (vokal), Karl Bjorå (gitar), Andreas Winther (trommer), Guosté Tamulynaitë (piano, synth) og Magnus Breivik Løvseth (tuba, effekter). Albumet «Is Okay Okay Is Certified» er ute nå på Motvind Records (gjengen bak Motvind-festivalen har startet både plateselskap og eget magasin), og er et album der jazz, støy og improvisasjon formerer seg sammen til en fascinerende helhet. (D.J.)

Deadbeat & Camara – Working on a building
Det blir både trist og vakkert når droner, elektronikk og dub møter køntry og indipop. Resultatet høres dessuten svært så organisk ut og ganske tett opp til «originalen». Dette er første låt ute fra tributeplata til Cowboy Junkies’ klassiske «The trinity session» som ble 30 år i fjor. (G.Q.)

Local Store – Magpie and the Moon
«Magpie and the Moon» har jeg kastet lovord etter tidligere, men tittelkuttet fra det kommende albumet er altså så bra at jeg må trekke frem sangen her også. Bjørn Klakegg (Needlepoint), Mattias Krohn Nielsen (Beezewax), Magnus Tveten (Harvey Steel Show) og Tore Ljøkelsøy (Harvey Steel Show) utgjør bandet, og er en spenstig og allsidig sammensetning, på tvers av Oslos musikergenerasjoner. På «Magpie and the Moon» finner vi naturlig nok spor av Needlepoints vakre og organiske skogsprog, men som blandes sammen med en sval og lettbeint produksjon, med smekre harmonier. Klakeggs rystende og allstedsnærværende gitarspilling er selvsagt på plass. En mektig lytteopplevelse. (D.J.)

Duke – Duke bit puyo
Dette går utrolig fort, singeli kalles det og er elektronisk dansemusikk på speed fra Dar Es Salaam i Tanzania. Morsomt og fascinerende, men ikke alltid like lett å følge med på. Fra skiva «Uingizaji Hewa», ute på Nyege Nyege Tapes. (G.Q.)

Monalia – Want To Be a Star
12. april kjørte vi premiere på «HTLT», Monalias andre singel og et av høydepunktene på  deres nye album «So Much Better».  På «Want To Be a Star, opprinnelig utgitt på singel i fjor, anvender Monalia grunnrissene i Slowdives uttrykk og tøyer uttrykket i sin egen retning, og har man en solid grunnmur går resten av seg selv. Monalia – Coming Home (Ferske spor uke 7/2019) Monalia – HTLT (Ferske spor uke 44/2018) Monalia i Musikalske sidespor (V.J.)

Annika Norlin – Showering In Public
Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide) og Jens Lekman hadde i 2018 et prosjekt, der de skulle ha en korrespondanse med hverandre via sanger. En sang i måneden, tolv totalt altså, med seks sanger hver. Spennende prosjekt, med to låtskrivere som passer hverandre som hånd i hanske, med deres personlige og utleverende hverdagsbetraktninger. Spesielt Norlin og hennes Säkert! har gjort stort inntrykk på meg. Disse tolv sangene er nå samlet i albumform. «Correspondence» varierer naturlig nok i kvalitet, men det er noen virkelige gullkorn her. Som for eksempel «Showering In Public», der Norlin lister opp flertallige grunner hvorfor hun hater å dusje i offentlige garderober. (D.J.)

Bjarki – (.)_(.)
Forfriskende med glade og dansbare breakbeats igjen. Retro så det holder, passende tittel. I tillegg får du syntetiske dyre- og «jungle»-lyder.  Fra «Happy Earthday» av islandske Bjarki, ute på !K7 Records nå. (G.Q.)

Amason – You Don’t Have To Call Me
Vi flytter oss over grensen til noen svenske favoritter. Albumet «Sky City» traff meg skikkelig når den kom i 2015, med smart, melankolsk pop, snekret sammen av bl.a. Amanda Bergman og Gustav Estjes fra Dungen. Det kom en liten teaser av et comeback i form av en julesingel i desember som viste fin form, men «You Don’t Have To Call Me» er første virkelige livstegn fra kollektivet. Morsom fotnote: Det var Record Store Day på lørdag, og Amason hadde trykket opp tre (!!) eksemplarer av singelen som ble fordelt ut over deres tre favorittsjapper i Stockholm. (D.J.)

Denis Horvat – Divin
Partyvennelig og transete tekno med blingete syntlyder. Fra «Miracle of the rose EP» av danske Denis Horvat, ute på Afterlife. (G.Q.)

RSP & Thomax – Desucon
«Store tanker fra et lite sted er nydelig, statuen av meg i Harstad blir mer og mer tydelig», slik går en av tekstrofene. Jeg så ingen statue av Patrick Bottolfsen alias RSP, nå bosatt i Bodø, da jeg svippet innom Harstad i jula, eller nå i påsken, men noen bør reise en statue i byen av fyren. Singelen «Desucon» er fra fjorårets plate «Ti runda rundt sola» der RSP samarbeider med Thomax. Den var med  juleutgaven av Ferske spor i fjor, og er så knakende tøff at den må med i påskeutgaven i år. Sjekk også resten av albumet. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter