Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 2. mai 2019

Singelpremiere: The Modern Times – «Sure Is Fun to Party»

Fredag 3. mai slipper våre favoritter The Modern Times sitt feststemte epos, «Sure Is Fun to Party», og du kan lytte til den allerede nå! Låta er produsert av bandet selv og mikset sammen med Poppa Lars, for et litt annerledes lydbilde enn hva man har vært vant til fra bandet tidligere.
Av: Victor Josefsen / Foto:  Pressebilde

Så ka farsken er egentlig bra med The Modern Times?, spør vår skribent i  anmeldelsen av debutplata «This is the Modern Times» (2017) og svarer: Det noe udiskutabelt friskt og sjarmerende med denne gjengens kontante form for alternativ rock. Rene, gode låter uten noe slinger i valsen. Perfekt utporsjonert disharmoniske chorder på toppen av de harmoniske. Uptempo og energisk – uten å bli heseblesende. Kule midtempo-låter. Tappe takten i låret uten å bli selvbevisst type rock, som på «Jesus Christ…» og «I Can’t Say Hi». Thight bule-rock med klassisk høyt/lavt-dynamikk.

En av undertegnedes, og mange med meg, The Modern Times-favoritt er «Motörhead» der The Modern Times oppramser (oppsynger?) menyen til Blårock, en hyllest til Tromsøs beste burgere, pluss utøvere som Pixies, Dinosaur Jr., Dead Kennedys mfl.

I dag kjører vi ekslusiv premiere på deres nye singel «It Sure Is Fun to Party» som slippes fredag 3.  mai.

 

The Modern Times om låta

«Låta er basert på en homofil venn av oss som kom ut av skapet og flyttet til Berlin. Videre handler det vel generelt om personer i 20-årene som lever en livsstil som man ikke har råd til – man drikker opp lønna på en uke og er blakk til neste lønning. Låta er en hyllest til våre venner som har følt at de ikke har fått utfolde seg på sin egen måte med mennesker som seg selv. Fest, trange bokollektiv, finne seg selv, flyte rundt i Kreutzberg med en Berliner-Kindl i hånda, kule instagramkontoer, høy studiegjeld, fuck populærkultur, oransje hår – alle kjenner noen som har flyttet til Berlin for å få lov til «bare å være.»

«Dette er for oss den mest interessante låten vi har laget. Den har en hiphop-basert groove, jazzy saksofon-outro med Johanna Solheim Nilssen, og låta er miksa av hip-hop guruen Poppa Lars fra Tungtvann. Vi valgte Poppa Lars til å mikse denne låta siden han er best i landet på groove og bass, og vi likte ideen om at en hip-hop produsent mikser rock. Vi er utrolig fornøyde med soundet.»

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

The Modern Times – 5 om bøker og musikk

Plateanmeldelse: The Modern Times – «This is the Modern Times»

Intervju: The Modern Times

Singelanmeldelse: The Modern Times – Keyholes & Birds

Øya 2017 – «Balladen om en lovlydig sofistikert» og andre Øya-bøker. Del 3: Fredag

Videoanbefaling: The Modern Times – Keyholes & Birds

Musikalske sidespor – uke 2/2017

I godt selskap: Drabant Music

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter