Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 7. mai 2019

Plateanmeldelse: Beezewax – «Peace Jazz»

Det er ikke mange band i dette land som klarer å utgi album etter album med så solid håndverk, med så gode sanger. Vi er heldige som har Beezewax.

Av: David Jønsson 

Artist: Beezewax

 

Album: «Peace Jazz» (2019)

 

Plateselskap: Sellout! Music

 

5

 

Det var først med albumet «Who To Salute» fra 2005 at jeg virkelig fikk øynene opp for mossingene. Med sin følsomme og melodiøse indiepop tuftet på band som The Posies, Hüsker Dü og Bob Mould-oppfølger Sugar, traff de meg virkelig. Det skadet heller ikke at albumet var delvis produsert av Bent Sæther fra Motorpsycho. Beezewax varmet også opp for nettopp The Posies på en legendarisk konsert på Blæst i Trondheim 2005, som er en av de beste konsertene jeg har sett. 2005 var et fint Beezewax-år.

Nå foreligger albumet «Peace Jazz» (smukk tittel!), som er bandets syvende album. Med sin spede start i 1995, har bandet 25-års jubileum neste år, tro det eller ei. «Peace Jazz» fortsetter den fine formen vist på den finfine forgjengeren «Tomorrow», som kom i 2014. Har det virkelig gått fem år allerede?

Åpningssporet «Everything Happened» starter varsomt med en enslig gitar, før Kenneth Ishaks kjente og beroligende stemme strømmer inn i øregangene dine. Ishak må være landets ypperste indiecrooner. Foruten Ishak på gital og vokal, består bandet i dag av Jan-Erik Hoel (bass), Thomas Garder Olsen (gitar), Chris Jacobs (trommer) og Mattias Krohn Nielsen (gitar).

Tempoet øker noen knepp med singelen «Rainbows», som føyer seg inn i rekken av Beezewax-slagere. En uhyre velprodusert sang, med flertallige nivåer. Som med det meste annet Beezewax lager, ligger djevelen i detaljene her. Et annet høydepunkt er «The Conduit», der stemmen til Ishak samspiller med smakfulle steelgitartoner, som fører til en stillferdig, men allikevel kraftfull låt.

«Peace Jazz» er nok et bevis på Beezewax sin unike meloditeft, albumet opprettholder bandets ustoppelige rekke av sterke plater, 22 år etter debuten «A Dozen Summits». Det er ikke mange band i dette land som klarer å utgi album etter album med så solid håndverk, med så gode sanger. Vi er heldige som har Beezewax.

Hør «Peace Jazz» for eksempel her:

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Se også relaterte saker under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter