Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 22. mai 2019

Cows – et av undergrunnsbandene som vokste fremst via Amphetamine Reptile Records

I april ble Cows plate «Sorry in Pig Minor» reutgitt på både svart og cool spraglete vinyl av den øreblødende støy/ metal / rock-labelen Amphetamine Reptile Record, og i den anledning har vi laget en aldri så liten sak om Cows med riv ruskende gale Shannon Selberg i front.
Av: Peter Boskop & Victor Josefsen

I 1987, da det fortsatt var mulig å kapre unike bandnavn på fire bokstaver, så amerikanske Cows dagens lys. Med riv ruskende gale Shannon Selberg i front ga Cows ut ni album før bandet ble oppløst i 1998.

 

 

Du trenger ikke høre lenge på Selbergs vokal og trompetspilling på låter som «Heave Ho» før du innser at dette ikke er prisvinnende vokalprestasjoner eller instrumenthåndtering. På noen som helst måte. Men det er nettopp her Cows sjarmerer, ved å være så fordømt rølpete. Med absurde albumtitler som «Sorry in Pig Minor» og låttitler som «Pickled Garbage Soup» er sjansene for å høre Cows i bryllup små.

Da Cows på slutten av 80-tallet skulle spille inn en coverversjon av Johnny Kidd & the Pirates «Shaking’ All Over» husket ikke Selberg teksten, og originalens tekstlinje “when you move in right up close to me” ble dermed til “yo girl, I love it when you make my asshole bleed”. Bandet så ingen problemer med dette, og låta er å finne på «Daddy Has a Tail» (1989).

Med unntak av debuten ble alle platene sluppet på Amphetamine Reptile Records (med labelkamerater som Melvins, The Jesus Lizard og mine favoritter God Bullies).

 

Etter Cows startet Selberg bandet The Heorine Sheiks, sammen med blant andre Norman Westberg (Swans). Mye av kugalskapen var intakt; her er for eksempel et hederlig forsøk på å putte Swans’ «Filth», 70-talls sleazy funk og mindre sofistikert lyrikk i den musikalske gryta:

Av: Peter Boskop

 

Og det under er skrevet av: Victor Josefsen

Amphetamine Reptile Records-labelens øreblødende støy/ metal / rock var et viktig alternativ til 90-tallets grungebølge. Cows var altså tro mot AmRep-labelen hele veien, som Peter nevnte, fra 1989s «Daddy Has a Tail» til «Sorry in Pig Minor » i 1998. Platehøydepunkter: «Cunning Cunts» (’91), «Sexy Pee Story» (’93) og «Sorry in Pig Minor» (’98) .

Cows «Sorry in Pig Minor» (’98) er et av deres beste album.

Cows har laget mange låt-høydare, en av mine favoritter  «Sugar Torch» fra «Sexy Pee Story»

 

 

 

 

I 2015 opptrådde Cows for første gang på 17 år, på AmRep Bash-15, Grumpys downtown Minneapolis, sammen med bl.a. Hammerhead og Melvins.

Deichman er fortsatt begunstiget med et lite knippe Amphetamine Reptile-utgivelser, søk her . Jeg stakk ofte innom selv i hine hårde dager for å låne AmRep-utgivelser, som faktisk kun var å oppdrive i Musikkavdelingen.

Denne saken er en ny versjon av 14. juli: Cow Appreciation Day – vi hyller Cows

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter