Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. mai 2019

Videopremiere: Space Klezmer Goylem – «Isomorfik»

Etter snart ti års hardnakket insistering på at det å fange Spaceklezmer på bånd er dypt blasfemisk, slipper Oslo-bandet Space Klezmer Goylem nå sin første singel og video. Dette er deres første single med tilhørende video som ennå ikke har hatt en offisiell premiere før nå, og som vil konkurrere i kategorien beste norske musikkvideo i Grimstad.
Av: Victor Josefsen / Foto: Ann Holmgren

I musikkvideoen «Isomorfik» følger vi en gruppe forskere inn på oppdrag for å høste selve universets ur-lyd. Det som starter med en tilsynelatende åpenbart fabrikert UFO-observasjon utvikler seg til en revolusjonerende oppdagelse av et hittil ukjent felt for vitenskapen. Det viser seg at lydens verden er befolket av intelligente skapninger som fullt og helt lever, puster og livnærer seg i og på lydbølger.

 

 

Space Klezmer Goylem om videoen

«Med videoen og låta Isomorfik føler vi at vi har lykkes med å bevare noe av gnistene som oppstår i Goylems live-opptredener. Musikkvideoformatet er et utvidet musikalsk rom som gjør det mulig å rømme fra den flate, rektangel-stirrende bevissthetstilstanden som de fleste av oss tilbringer store deler av dagen i – og komme inn i en fantasiverden som er virkeligere enn virkelig», sier Nikolai Rohrlapper som spiller trekkspill og synter i Space Klezmer Goylem og fortsetter:

«Folkemusikktradisjonen er romskip som kan ta en tilbake tusenvis av år i tid, og også – tror vi – dypt inn i fremtiden. Problemet er at tradisjonsmusikk ofte mister noe av sin ånd når den lydfestes. Det er en levende tradisjon som handler om spontant samspill, intimitet med publikum og ikke minst dans og allsang».

«Isomorfik» er regissert av Ann Holmgren i samarbeidet med kunstkollektivet Studio ^O^ med støtte fra Norsk Kulturråd. Filmen er tatt ut til å konkurrere om beste norske musikkvideo på Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2019.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter