Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. mai 2019

Meg og kammeraten min på Camp Deichman – en musikalsk fest for store og små!

Det lekne, morsomme bandet Meg og kammeraten min min lagde liv og røre på camp Deichman på Stortorvet i juni. Søndag 7. juli kl. 14:00–15:00 kommer de tilbake til Camp Deichman, denne gang på Youngstorvet, for å skape mer liv og røre! En perfekt søndagsaktivitet med musikalsk fest for store og små. Kom og hør! Les mer om Meg og kammeraten min og ta en lytt på deres brillefine siste album «Snydelig» m.m. og låta «Long, Long» under aliaset Mr. E and Me. der Mari Boine er gjest. Snart er de ute med ny singel Mr. E and Me singel!
Av: Victor Josefsen / Foto: Marta Amanda Vannabo

«Meg og kammeraten min lager landets mest fornøyelige barnemusikk!», skriver Dagens Næringsliv. “… Men det er først på konsert at de virkelig briljerer med uovertruffen publikumskontakt, smittende spilleglede, fascinerende historiefortelling og bunnsolid musisering.» Disse ordene kan alle som var til stede på deres konsert på Deichman Lambertseter og Deichman Majorstua tidligere i mai skrive under på.

Godt og vel 200 var til stede på konserten på Deichman Lambertseter og Deichman Majorstua skriver på deres facebook etter opptredenen: «Vi hadde besøksrekord på biblioteket og over hundre personer i publikum. Takk også til bandet Meg og kammeraten min for en strålende konsert.»

 

 

Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (Meg) og Erik Johannessen (Kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist, arrangør og multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist. I 2017 kom Meg og kammeraten min sitt siste album «Snydelig», som er en perfekt oppvarming til konserten på Camp Deichman på Youngstorvet søndag 7. juli .

 

 

Bare les hva vi skriver om albumet i spalten Musikalske sidespor: «Dette er faktisk første gang et barnealbum blir omtalt i denne spalten. Etter snart to år, er det nesten skammelig at det ikke har skjedd før. Martin Hagfors og Erik Johannesen skjuler seg bak navnet, og de leker seg med både ord og musikalitet. Kringkastingsorkesteret og aspirantene til Det norske jentekor bidrar til at opplevelsen blir både storslagen og full av små eventyraktige detaljer. Med fullt orkester er dette et svært utradisjonelt barnealbum, og som Knutsen & Ludvigsen kan de også være til stor glede for voksne tilhørere. Nominasjonen til Spellemann er fullt fortjent, men det er helt klart fortsatt en nedvurdering av kategorien der i gården, ettersom det ikke er en fagjury, men barn som står for den endelige avgjørelsen om hvem som skal få prisen. Til sommeren tar de med seg KORK og fremfører hele albumet på Miniøya.» (Rasmus og Verdens Beste Band vant Spellemann i 2017 for «Banjo på badet», red. anm.).

 

Noen andre jublende omtaler av albumet «Snydelig»

Meg og Kammeraten Min kan få alle som har sans for stor popmusikk til å smelte av beundring. Allerede åpningslåten «Hvilken oppgang bor du i?» viser en popteft som er uimotståelig. Dagsavisen – Geir Rakvåg

Hagfors og Johannessen velger ikke den enkleste ruten denne gangen, men de gjør det med klasse. Det nye albumet «Snydelig» bør bli som en «Pet Sounds» i norsk barnemusikk å regne, en slags barnemusikalsk symfoni, der duoens låter fremføres med et fullbemannet Kringkastingsorkester i ryggen. Arrangementene er intrikate og til tider avanserte, ambisjonsnivået skyhøyt. Gjennomføringsevnen er stor og både meg og kammeraten lander fjellstøtt. De fleste sporene her kunne passet inn på en plate for voksne, dog med litt mindre sprelske tekster. Persiskop – Ando Woltmann

Dette er en plate som tåler å bli hørt mange, mange ganger. «Snydelig» er nesten Beatles-aktig i sin bredde og variasjon. Her er surrealistiske tullelåter som «Verdens vakreste fjær» og «Der hvor vi to bor». Her er de stemningsfulle pop-balladene «Skogen» og «Sover som en stein». Fædrelandsvennen – Roy Søbstad

 

«Hvilken oppgang bor du i?» fra albumet «Snydelig»

«Der hvor vi to bor» fra albumet «Snydelig»

 

Plata ble framført i sin helhet med KORK på Miniøya 2018, her en snydelig versjon av «Verdens vakreste fjær»

 

Nylig kom Meg og kammeraten min under aliaset Mr. E and Me med den første singelen fra deres kommende engelskspråklige barneplate «New Orchestral Hits 4 Kids» med Kringkastingsorkesteret (KORK). ute 13. september på Naxos Norway

Dette markerer første gang norsk barnemusikk blir eksportert til verden. Aller først får du en smakebit på hva som kommer med singelen «Long, Long» der Martin Hagfors og Erik Johannessens sitt nye, engelskspråklige prosjekt har fått med seg en helt spesiell gjest.

Det er nemlig Mari Boine som synger med på den såre låta «Long, Long». Dette er en sang som handler om tapt vennskap og savn, med Sidsel Walstads vakre harpespill og Boines varme, særegne stemme som omslutter en kort tekst om store spørsmål: Var du min venn? Hvor er du nå? Hva er vennskap?

– Mari Boine har et så sterkt nærvær, sier Hagfors.

– I tillegg tilførte hun «Long, Long» et lengre tidsperspektiv og kanskje også en større sammenheng der hun joiker om det som er «langt oppi nord under de nordlige stjerner».

Varm også opp med «Long, Long» til Meg og kammeraten sin konsert Camp Deichman på Youngstorvet søndag 7. juli.

 

5. juli er Mr. E & Me tilbake med sin andre singel + musikkvideo fra den kommende plata.

Hva skjer når du forsøker å lage en kjempebølge i en søledam, på vei til skolen? Riktig! Du får våte sokker.

«Wet Socks» er en glad homage til Ennio Morricone – kongen av spagettiwestern-musikk – og galopperer inn i barnemusikkhistorien som en ny glede for unge og gamle ører.

Saken er oppdatert 2. juli 2019.

 

Kom og opplev en musikalsk fest for store og sammen med Meg og kammeraten min på Camp Deichman på Youngstorvet søndag 7. juli kl. 14:00–15:00!

Passer for familier og barn fra 3-10 år.
Gratis og åpent for alle.
Facebook-event

 

Du kan låne Meg og kammeraten min sitt album «Snydelig» pluss to andre hos oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter