Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 5. juni 2019

Stine Makó – 5 om bøker og musikk

Etter å ha sluppet tre egenproduserte sanger på Soundcloud er Stine Makó ute med debutsingelen «Him». En nedstrippet forførende låt som lover godt for EP’en hennes som slippes til høsten.
Av: Victor Josefsen / Foto: Erlend Kartvedt

Stine Makó er en ny norsk låtskriver og produsent. Hun har allerede fått god respons på Soundcloud etter at hun i 2017/2018 ga ut tre egenproduserte låter. Hun er også anbefalt av P3 Urørt og vært innom scener som Hvaskjer, Betong og Ingensteds, hovedscenen under fjorårets Oslo Pride og som en del av Parkteatret sin konsertserie Sunday Digestive.

De tre første låtene hennes ligger i et stemningsladet elektronika-landskap, mens den nye låten, som kom 24. mai, er mer nedstrippet akustisk (hun begynte å lære seg å spille gitar i fjor). 4 låter som viser at Stine Makó er en lovende utøver som blir spennende å følge videre. l dag er Stine Makó gjest i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

1) Hva er det siste du leste?

– «A Short History of Nearly Everything» av Bill Bryson. Jeg er en nysgjerrig person med mange spørsmål, og her får man innblikk i litt av alt, som tittelen tilsier. Utrolig interessant bok.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

– Aller helst David Lynch sin dagbok, fordi han er en stor inspirasjonskilde rent kunstnerisk. Jeg ser for meg at viben av musikken ville vært en god kombinasjon av mystisk og veldig koselig, kombinert med en liten dose psykotisk (i positiv forstand, så klart). Rent sjangermessig lener jeg meg nok mot frijazz. Har alltid vært fascinert av frijazz, og jeg føler at dette fanger essensen av David Lynch sin dagbok, av en eller annen grunn.

3) Hva er din favorittbok?

– Solgt av Zana Muhsen og Andrew Crofts.

– En sterk og rørende historie, som omhandler to søstre som blir solgt og giftet bort av sin far. Dette er også en sann historie, og forfatter Zana Muhsen skriver om alt hun og lillesøsteren Nadia går gjennom. På tross av alt det forferdelige de opplever, bærer de på en enorm styrke rent mentalt, noe som er utrolig inspirerende. Anbefales!

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Hvis jeg må velge ett, blir det nok «Bridge Over Troubled Water» av Simon & Garfunkel fra 1970.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

J.R.R. Tolkien, uten tvil! (Jo Nesbø er en god nummer 2)

 

 

Stine Makó kommer med ny 4-spors EP til høsten.

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter