Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. juni 2019

Hard-Ons – forener tegneserier og musikk

Det er langhelg! Vi feirer med å spille det beste powerpop-punk -med en dæsj metal, psykedelia m.m. - bandet noensinne, nemlig australsk Hard-Ons! Vi har i tillegg laget en liten sak om Hard-Ons' dype fascinasjon for tegneserier som kunstform i anledning tegneserifestivalen Oslo Comics Expo 2019 på Serieteket Deichman Grünerløkka som går av stabelen denne helgen.
Stikk innom Oslo Comics Expo, sjekk Hard-Ons’ tegneserie-estetikk og lytt på knalllåtene deres!
Av: Victor Josefsen

– I bunn og grunn handler rock og tegneserie om det samme. Fiksjon sier Ray Ahn, bassist i Hard-Ons og forsetter:
– Rock og tegneserier er de to mest direkte kunstformene som finnes. Klart de hører sammen!

I mangfoldige år har de australske powerpop-punk-metal-psykedelia-rockerne forent tegneserier og musikk ved å bl.a. la nesten samtlige av deres albumcovere være preget av Ahns tegninger. For i likhet med band som The Fuzztones, Electric Frankenstein og Hellacopters (som alle fulgte garasjerock-tradisjonen med Iskalde Grøss-aktige covere),  samt mange andre band, nærer Hard-Ons en dyp fascinasjon for tegneserier som kunstform.

– Mikke Mus er Disney-konsernets symbol fordi han er så streit, men han er egentlig sinnsyk. Han er så jovial og glad at det er skremmende. Ray Ahn, Hard-Ons

– Tegneserier er kunst så god som noen. Du trenger ikke engang lese for å ha utbytte av det, på samme måte som musikk. I Likhet med god rock snakker tegneserier direkte til hjertet, ikke hjernen, sier Ahn som har hentet mye inspirasjon til tegningene fra Disney. Mikke Mus har fått gjennomgå på flere av Hard-Ons’ covere.

 

 

– Jeg stjeler hemningsløst fra Disney. Da jeg var liten hørte rock’n’roll og amerikanske tegneserier sammen for meg. Jeg var fullstendig oppslukt, helt til jeg skjønte at Walt Disney var en ond mann som brukte tegneseriene til å forme mennesker etter hans streite verdier. Se bare på Donald Duck og Mikke Mus. Mikke er den som alltid er glad og sunn og arbeidsom, mens Donald er hissig, lat og misunnelig. Donald er med andre ord som folk flest. Mikke Mus er Disney-konsernets symbol fordi han er så streit, men han er egentlig sinnsyk. Han er så jovial og glad at det er skremmende.

Hard-Ons har nylig laget nye band t-skjorter, med tegneserie-estetikk, selvsagt.

 

I forbindelse med deres turneer brukes det ofte tegneseriemotiv både på plakater og facebook event, som denne turneen med australske Rose Tattoo (knall band det også). Jeg anbefaler å klikke deg inn på facebook-siden deres for se mer.

Hard-Ons har gitt ut mange plater, med mye bra! Start gjerne med de platene og samleren under.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Intervjuet er tidligere publisert i Mute #7 2003

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter