Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 16. juni 2019

Ferske spor uke 24/2019

Sint Harkår-musikk, kaller FAENIHÆVETTE det. Og jaggu er det hardt, med tekster som sitter som opptil flere skudd. Norsk pønk på sitt beste. Her er ukas spilleliste!
Av: Rolf Andersen, David Jønsson og Victor Josefsen

FAENIHÆlVETTE – Musikkbransjen’s Anti-Vaksine Folk
Sint Harkår-musikk, kaller de det. Og jaggu er det hardt, med tekster som sitter som opptil flere skudd. Norsk pønk på sitt beste. (R.A.)

 

Arthur Kay – Holiday Pay
Tangenttrollmann Arthur Kay (The Switch, Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists) med en synthfunkfest tilegnet det vi alle venter på, nemlig feriepenger. Skummelt smittende, med hint av både Marcos Valles «Estrelar»-periode og Thundercats 80-tallsflørt. La feriepengene regne! Ute nå på Jansen Records. The Switch – Eyes Up (Ferske spor uke 16/2019) Mer The Switch (D.J.)

Khruangbin – Mary Always
Khruangbin melder om en dub-versjon av den fantastiske platen «Con Todo El Mundo» og første smakebit er «Mary Always», som er en remiks av «Maria Tambien» fra nevnte album. Funky trommer som skapt for en breakdance-battle, med de snirklete gitarlinjene godt gjemt i bakgrunnen. Khruangbin – Friday Morning (Ferske spor uke 3/2018) Øya 2018 – Khruangbin (D.J.)

Ty Segall – Taste
Ty Segall er garasjerockens renessansemann som aldri hviler. «Taste» er en ellevill affære, med psykedelisk vokal og ørten lag av gitarer skrudd opp til 11, gjennom enda flere lag av effektpedaler. Hypnotiserende bra. Ty Segall & Freedom Band – Love Fuzz (Ferske spor uke 13/2019) Ty Segall – Fanny Dog (Royal) (Ferske spor uke 17/2018) Ty Segall – Album: Freedom´s Goblin (Musikalske sidespor – uke 7/2018) Mer Ty Segall (D.J.) (D.J.)

Madlib & Freddie Gibbs feat. Anderson .Paak – Giannis
Jeg kan ikke få sagt nok om hvor mye jeg gleder meg til «Bandana»-albumet til Madlib og Freddie Gibbs. Forventningene blir ikke mindre av «Giannis», der spesielt Anderson .Paak får utfolde seg over en leken Madlib-beat. Tidligere i uken kunne man lese om at Madlib har hatt et eget team på RCA som har jobbet i over ett år med å klarere bruk av samples på «Bandana», for at albumet skulle bli klart. Her snakker vi musikkarkeologi. Oh No & Madlib – Big Whips (Ferske spor uke 10/2019) Freddie Gibbs/Madlib – Flat Tummy Tea (Ferske spor uke 8/2019) Øya 2017 – «Partylus» og andre Øya-bøker. Del 2: Torsdag (inkludert Madlib) There’s too much in here – Madlib på opdagelse i vinylarkivet Watsky – Midnight Heart (Produsert av Anderson .Paak. Musikalske sidespor – uke 34/2016) (D.J.)

Erykah Badu & James Poyser – Tempted
Så over til ukens mest iøynefallende låt. Britiske Squeeze er et undervurdert band, med noen utrolige sanger i sekken. At Erykah Badu velger å gjøre en versjon av vidunderlige «Tempted» er både uventet og ytterst naturlig. De naturlige soul-elementene i originalversjon blir forsterket her, med en jazzy og bakoverlent vibb. James Poyser gjør en fin figur og i bakgrunnen smyger Thundercat elegant rundt, som alltid. (D.J.)

Personal Best – Every Day She Kills Me
Personal Best? Hvem er så det? Ifølge bandet selv så er det «classic rock for tragic lesbians from Bristol». Bandets andre album holdt faktisk på å få det navnet (det hadde blitt årets tittel), men de valgte en annen variant med «What You At». Fengende frihetsrock til folket! (D.J.)

 

Combos – Sushiramenbruceleewutangclan
Trondheimsbandet Combos spiller rock med punka attitude. Den nye låten «Sushiramenbruceleewutangclaner» er fortsatt like drivende bra som debutsingelen «Cookies and Crack» og «Steady Creepin’. Combos er fortsatt er ypperlig valg. Combos – Cookies and Crack (Ferske spor uke 3/2019) Combos – Steady Creepin’ (Ferske spor uke 6/2019) (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter