Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 7. august 2019

Øya 2019 – brenn.

brenn. kickstarter Øya-onsdagen med store mengder sjarm, humor og brennhet rock.
Tekst: David Jønsson / Foto: Johannes Granseth

brenn. er vanligvis en duo bestående av Edvard Smith Save og Rémy Malcherè Pettersen, men i konsertsetting har det blitt en kledelig ekspansjon til en neonlysende kvintett, som matcher den morsomme backdropen. Her må spesielt bassisten Emily trekkes frem, hun bidrar med enorme mengder energi på scenen og gir aktiv bassing et nytt (bass)ansikt.

Konserten starter med et smell, på kanten til overtenning der bandets utømmelige energilager smitter over på publikum. Bandet har en meget uhøytidelig innfallsvinkel til rocken, med humor som en viktig ingrediens. Det er noen lag med ironi her, men det er alltid på riktig side av flåsete. Ikke minst er scenepraten mellom sangene stor underholdning i seg selv.

«P I C A S S O» skaper stor stemning blant publikum, og ikke bare fordi de sniker inn et lite riff av «Sweet Child O’ Mine». I «Du og Jeg» får vi også et snev av «Boys Don’t Cry» av kveldens headliner The Cure. Det må også nevnes at de fant ut at de hadde mer scenetid etter at de hadde takket for seg, de kom tilbake og spilte «Custom Girl» til stor jubel. Ganske sjarmerende opplegg.

Selv om det kan være i overkant intern humor (jeg får litt Bill og Ted-vibber) til tider, er det bunnsolid hele veien. Hva er galt med å ha det gøy på scenen? Sanger som «Du og Jeg», «Keen» og «P I C A S S O» er solid grobunn til videre dominans i norsk rock.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter