Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 8. august 2019

Øya 2019 – Connan Mockasin

En blodfattig Connan Mockasin maktet ikke å engasjere Øyapublikummet.
Tekst: David Jønsson / Foto: Johannes Granseth

Mockasin og bandet slentrer inn på scenen og går rett inn i «Charlotte’s Thong», som er åpningslåten på hans siste album «Jassbusters». En vidunderlig låt, en slags hyllest til «Right Down The Line» av Gerry Rafferty. Bandet er tight og lyden er gnistrende god. «Åh, jeg håper at hele konserten er sånn», kvapp det fra en kompis ved siden av meg. Han var inne på noe, man kunne ane konturene av en framifrå ettermiddagskonsert på Fortum.

Det ble dessverre ikke slik, det seige og flytende tempoet som fungerer prima i «Charlotte’s Thong» er ikke like sjarmerende i 50 minutter. Mockasin makter ikke å engasjere eller mane frem de store følelsene der han sitter på en stol skjult med bøttehatt og store solbriller. Det var også lite interagering med publikum, bortsett fra noen dyrelyder (?!) og andre supersoniske utrop.

Selv med noen drypp fra «Forever Dolphin Love», blir konserten av det anemiske slaget. Mockasin er en pussig karakter/kulthelt (stryk det som ikke passer) og har aldri vært en utadvendt entertainer av samme kaliber som for eksempel Mac DeMarco. Det var nok flere av oss som gikk småskuffet bort fra sletta denne ettermiddagen.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Én kommentar til “Øya 2019 – Connan Mockasin”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter