Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 8. august 2019

Øya 2019 – Earl Sweatshirt

Earl Sweatshirt med en konsert helt på det jevne.
Tekst: David Jønsson / Foto: Helge Brekkås

Konserten fikk en trang fødsel, Earl Sweatshirt ble ikke imponert over responsen etter første nummer og meldte hvis vi ikke ville lage lyd og bidra til stemningen, er det bare å si ifra. For ham var nesten bedre om han slapp å snakke mellom sangene. Det gikk heldigvis bedre utover konserten, selv om det kom noen kommentarer om det slappe europeiske festivalpublikummet. Han har et poeng her.

Earl Sweatshirt var en del av den kreative Odd Future-rapcrewet, som slo igjennom med et brak for en del år siden med noen høyst overbevisende og mørke mixtapes. Der hvor Tyler, The Creator har blitt en slags gallionsfigur for den nye kreative og abstrakte hiphopen, forsvant Earl Sweatshirt helt av kartet. De mørke og klaustrofobiske tekstene han formidlet havnet litt for nært han selv, og en pause var nok et helt riktig valg.

Ettermiddagens konsert er av det litt merkelige slaget, store deler av konserten virker nesten som et pliktløp fra Earl, og DJ’en forsøker det han kan for å piske opp det solsløve publikummet. Settet hviler naturligvis tungt på «Some Rap Songs», som kom ut i fjor. «December 24» sitter som den skal. Men konserten som helhet er ikke så minneverdig.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter