Søk Meny Lukk
Lukk
Av: asletangen Anmeldelser 8. august 2019

Øya 2019 – From Scratch

Når man starter et band fra ingenting i 2015 og blir booket på Øya i 2019 har man gjort noe rett på veien. Fire jenter som nesten ikke kunne spille et instrument i 2015 satte seg som mål og bevise at et band bestående av jenter kunne levere vel så bra, om ikke bedre enn gutta. I den hyggelige atmosfæren på Bibliotekscenen leverte From Scratch en god konsert med noen lydutfordringer, men som lover godt for fremtiden.
Tekst: Asle Tangen  Foto: Maja Brenna

Undertegnede må innrømme at han brukte litt tid på og finne frem til Bibliotekscenen i år. Etter mange år omgitt av tacovaffler og brokkolidumplings hadde Øya bestemt seg for å ommøblere litt og plassere Biblioteket i en skvis mellom Amfiscenen og Klubben. Plass til flere folk, men tiden vil vise om bassen fra strandfesten i Klubben vil krydre de lavmælte samtalene på Bibliotekscenen litt vel mye.

Ved tidligere anledninger har Bibliotekscenen vist seg å være et sted hvor man kan oppleve de litt uslipte banda, og From Scratch var ikke noe unntak.  På sin forholdsvis korte mestringsreise gjennom musikk og bandliv har de rukket og spille på flere velkjente arrangementer, som Haugenfestivalen og Trænafestivalen. I 2017 kom de med EP-en «Maybe We Should Go to Therapy», og i 2018 kom de med singelen «Type». Musikalsk er de en god blanding av pop, punk og indierock med låter som lett fester seg i hodet etter noen gjennomlyttinger. Så etter å ha gjort litt research, og hørt meg gjennom låtkatalogen i forkant, var det en viss forventning til det som skulle skje på Bibliotekscenen denne onsdagskvelden.

Det som var synd var at lyden var litt dårlig. Det var tidvis alt for lav gitar og vokalen druknet noe i mixen. Utover det leverte bandet knallbra, og entusiasmen for å spille var til å ta og føle på. Sånt smitter over på publikum, og det som kom tydelig frem etter den nye plasseringen av Bibliotekscenen er at gressbakken foran scenen gjorde det lett for publikum og sette seg ned. Men 20 minutter med rå spilleglede fikk publikum opp fra strandstolene, og 10 minutter inn i konserten sto de fleste foran scenen.

From Scratch er et bra liveband, og man kan høre gjennom den  puslete lyden at låtene og kvaliteten er der. Kombiner det med ungdommelig pågangsmot og entusiasme, så ser man en lysende fremtid. Alt i alt leverte From Scratch en god konsert som absolutt ga mersmak. Som jeg har sagt så mange ganger i disse anmeldelsene, rock skal være gøy, rock skal være fest! Og det fikk vi i 20 minutter på Bibliotekscenen denne onsdagskvelden.

 

 

Ungfolene From Scratch skapte liv og røre foran Bibliotek-scenen på Øyafestivalen!

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter