Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 8. august 2019

Øya 2019 – Mitski

Effektfull bord og -stollek med Mitski.
Tekst: David Jønsson / Foto: Helge Brekkås

«Jøss, hva gjør det bordet og den stolen der?», tenkte jeg for meg selv noen få sekunder før Mitski og band entret scenen. Det fikk jeg fort svar på. De var essensielle rekvisitter for Mitskis teatralske sceneshow, eller rettere sagt performance, på grensen til eurytmi. Hun bevegde seg frem og tilbake i alle mulige posisjoner over dette bordet og stolen, i hele det 40 minutter lange settet. Jeg kan se for meg at sceneshowet var enten eller for publikum, men etter at jeg godtok premisset for showet, synes jeg det funket meget fint og passet til Mitskis dramatiske indie.

Hennes femte album «Be The Cowboy» kom ut i 2018 og sendte Mitski inn i indieeliten. Det er også låtene fra dette albumet som får størst jubel fra publikum. «Nobody» og min personlige favoritt «Geyser», får begge naturlig plass i settet, men det blir også plass til flere låter fra «Puberty 2», deriblant «Your Best American Girl».

Det har vært mye staffasje blant årets Øyakonserter og Mitski toppet nok alt med sin bord- og stollek, men jeg synes at showet som helhet ble en kul greie og samtidig en sterk kontrast til når hun spilte på Mono for noen år siden. Mitski har ikke en god nok backkatalog til at konserten blir en fremtidig Øyaklassiker, men dette ble allikevel en meget fornøyelig konsert.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter