Søk Meny Lukk
Lukk
Av: asletangen Anmeldelser 9. august 2019

Øya 2019 – Golden Core

Konseptet rockeduoen har vært testet ut i mange år med noe varierende resultat. Det kan være helt fantastisk eller bikke over til det kjedelige. Golden Core viste på Bibliotekscenen at stoner metal og doom kan gjøres helt fantastisk i duoformat med røkelse.
Tekst: Asle Tangen  Foto: Pål Bellis

Det norsk-islandske bandet fra Ammerud består av to gutter som fortsatt ikke kan kjøpe en øl i baren, Simen Jakobsen Harstad på gitar og Johannes Thor Sandal på trommer og vokal. Tross sin unge alder har de i løpet av de siste fem årene gjort seg bemerket i metalmiljøet både i Norge og Island. De har hatt supportjobb for grindcore-legendene Napalm Death og i våres vant de EuroNoize-konkurransen i London. Med andre ord, vi snakker rått talent!

Det som er spennende med en duo i dette formatet er om de klarer å skape et musikalsk univers hvor vi som lyttere ikke føler at det er noe som mangler. Å være et band med kun en gitar og trommer krever at musikerne klarer å skape dynamikk i lydbildet ved hjelp av andre ting enn flere medmusikanter. Man må klare å skape det store med det lille, og mens andre band i deres aldersgruppe holder seg til øvingslokalet og den lokale ungdomsklubben har Golden Core perfeksjonert uttrykket sitt ved å klokke inn mange timer på scener rundt i Norge og utlandet.

Det er aggressivt og stort, stoner metal som rett og slett blåser tupeen av deg. Musikken balanseres også med rolig nedtonet gitarspill, som gir undertegnede assosiasjoner til band som Tool.  Vokalen fremføres av trommeslager på islandsk, og det er imponerende hvordan den grove vokalen kombineres med stødig trommespill. De to unggutta har full kontroll på sine respektive instrumenter. De tunge stoner-riffene kombineres med en søt lukt av røkelse som sprer seg over gressbakken fra en tyreskalle foran på scenen. En effektiv måte å kombinere hørselsansen med luktesansen, noe som overraskende øker opplevelsen av musikken og tilstedeværelsen.

Det er imponerende hva disse to har fått til i en så ung alder. Etter 20 minutter på Bibliotekscenen var det lett å få tilbake troen på norsk metal. Det gror kvalitet der ute! Fortsetter Golden Core denne utviklingen blir det spennende å se hvor de er om 10 år, da vil de bare være i midten av 20 åra.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter