Søk Meny Lukk
Lukk
Av: asletangen Anmeldelser 11. august 2019

Øya 2019 – SÂVER

På Øyafestivalen er det musikk for enhver smak. Bookingen er ofte variert, noe som resulterer i at man kan ramle borti noen uventede perler. Bandet SÂVER er et sånt tilfelle. En helt uventet sludgedrøm, som må ha gitt utslag på seismografene i Oslo.
Tekst: Asle Tangen  Foto: Pål Bellis

SÂVER er et nytt bekjentskap for undertegnede (de har for øvrig vært med i Ferske spor, red.anm.). Etter litt research viser det seg at de er en forholdsvis fersk norske sludge trio, som har fått til mye på kort tid. Siden bandets oppstart i 2017 har de blant annet turnert med The Ocean og Årabrot, gitt ut plate på Pelagic Records og lørdag spilte de i Sirkusteltet på Øyafestivalen. De har hatt en rask stigning, og jeg har ikke noe problem med å skjønne hvorfor.

Det har seg sånn at det hjelper å lage kvalitetsmusikk, og får du det til å svinge live har du så klart en vinneroppskrift. Det som slo meg var hvor blytungt dette bandet var. Hvor vanvittig mye trøkk de klarte å få ut av en bass, en gitar og trommer. Det skal legges til at det var en synth til stede, men slaget i trynet kom fra strengene.

Vokalen leveres skrikende over en sonisk vegg av lyd, og selv om det er masse trøkk og mye lyd, er det god skarphet i gitaren som avslører at bandet har en del fete riff. Det groover skikkelig til tider.

De hadde forberedt seg godt, og grafikken på videoveggen passet fint til mange av de suggererende partiene, og var med på og skape noe mørke og mystikk. På slutten av konserten viser SÂVER at det er mer i låtmaterialet enn bare trøkk og skrik. Siste låt inneholdt fin, sår clean-vokal, som gav fin kontrast til de apokalyptiske stemningene tidligere i konserten.

SÂVER leverte en knallgod konsert og ble Øyafestivalens overraskelse for meg. Det er så deilig å få sonisk bank innimellom, og det smaker best når man minst venter det.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter