Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 14. august 2019

5 plater som har inspirert Brillejesus

Brillejesus fra Stavanger slipper sitt selvtitulerte debutalbum 23. august 2019. Du har tidligere fått en givende smakebit fra det kommende albumet her hos oss. Her nevner Brillejesus 5 plater som på ulike måter har inspirert låtene deres og innspillingen.
Av: Victor Josefsen / Foto:  Benjamin Hickethier

Alle i Brillejesus har fått nevne en plate hver, men Ebbe får starte med to siden han er bandets vokalist og låtskriver.

 

Ebbe, vokalist, gitarist og låtskriver

Herman Düne – Mash Concrete Metal Mushroom

Da jeg starta Brillejesus ønsket jeg å gjøre noe utenfor «band-boksen», for eksempel noe ‘a la Herman Düne. Mer eller mindre akustisk, skranglete, rare instrumenter, skakk koring, de synger med hjertet utenpå og med den stemmen de har. Nå ble kanskje ikke Brillejesus så utenfor «band-boksen» likevel, men jeg klamrer meg til kassegitaren og ser ikke bort ifra at vi kan bli mer skranglete med tiden.

 

 

Kjøtt – Kjøtt

Innen genuin og norskspråklig rock må vel Kjøtt være noe av det nærmeste du kommer kilden. Rett fram og på hogget, fengende rock n´ roll med heftige tekster. Denne snurrer jevnlig på anlegget hjemme hos meg.

 

 

Espen, bass (og lydtekniker på Brillejesus LP)

Sebadoh – Bakesale

Kjekk indieplate som har litt til felles med Brillejesusplaten. Deilig lyd av et band som spiller skranglete og råe popmelodier sammen, med en enkel mix. (Sebadoh – phantom, Ferske spor uke 25/2019, red.anm.)

 

 

Jon, trommer

The Interrupters – Fight The Good Fight

Jeg har hørt så utrolig mye på den platen det siste året at den har inspirert alt jeg har gjort, både musikalsk og ehh… umusikalsk.

 

 

Kevin, elgitar

Superchunk – What a Time to Be Alive

Superchunk has always band that has moved me, from their hard-core inspired material that rang in the beginning of the 90s, and onward. In 2018 they were well into their 40s, with many musical successes on their CVs, including creating one of the most highly regarded indie record labels ever. Instead of resting on their laurels they managed to gather the energy and create what I thought was the best musical and political comment of our current time. Still a few of intense and short all out punk rockers mixed in, lots of fantastic major key melodies threaded through a drummer and singer – where you either really dig their fills and crashes and higher pitch – or not. As someone recording for the first time ever at age 45 this certainly moved me. (Superchunk – I Got Cut & All for You, Ferske spor uke 21/2018, Superchunk – Erasure, Ferske spor uke 2/2018, Plateanmeldelse: Superchunk – «I Hate Music», red.anm.)

 

 

For ordens skyld må jeg nevne at vi har lagt ut bibliotek-kollega Ebbe Helbergs saker her på bloggen, som disse: Norsk plateklassiker: The Chairs – «Gary´s Philosophy» og Plateklassiker: The Kinks – «The Village Green Preservation Society»Ebbe helberg har tidligere har jobbet ved Sølvberget og jobber nå ved Sandnes bibliotek, Riska filial.

Brillejesus – Nå er det jammen snart jul igjen! (Brillejesus – Nå er det
jammen snart jul igjen!)

Brillejesus – Gjenbruksbutikk (Ferske spor uke 21/2019)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter