Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. august 2019

Videopremiere: Blest – «3 stykk i bilen»

Bli med Blest, som består av tidligere medlemmer av Vamp (Torbjørn Økland, Paul Hansen og Carl Øyvind Apeland), på sommerens bilferie, eller den virkelig lange kjøreturen som er selve livet, med bandets nye singel «3 stykk i bilen». Låta slippes i dag og vi kjører ekslusiv videopremiere! Så len deg tilbake i bilsetet, og flyt inn i endeløse landskap som suser forbi.
Av: Victor Josefsen  / Foto: Jarle H. Moe 

Mange av oss har nok minner fra bilferie, hvor man sitter trangt i baksetet med søsken. Hvem husker vel ikke alt man gjorde for å få tiden til å gå; telle biler, synge, krangle og slåss, eller bare drømme seg ut gjennom vinduet i det forbipasserende landskapet. De mange små stoppene ved bensinstasjoner eller rasteplasser, er nå duse minner. Med låta «3 stykk i bilen» tar Blest deg med tilbake til barndommens univers.

– Singelen handler om et tilbakeblikk på barndom og oppvekst, gjerne det å vokse opp sammen med andre søsken, som kan være intenst på både godt og vondt. Samtidig er det en låt om den virkelig lange reisen; livet. Låten oppsummeres kanskje best i tekstlinjene: ‘Huske du alt, det va søtt det va salt, det va alt på ein gong, det va livet. Me va store men små, sånn du kjenne det nå, komme alt på ein gong, selva livet?’, forklarer vokalist Paul Hansen.

Blest besitter talent når det kommer til utførelsen av bevegende popmusikk. Tekstene evner å fokusere på små, enkle episoder som alltid speiler ut på noe større, noe som gjør at sangene har appell til så mange.

– Likefullt som at låten omhandler barndom er den også en slags metafor på livet; den virkelig lange kjøreturen, som også inneholder noen «småstopp langs veien». Livet byr jo både på gode og dårlige opplevelser og følelser underveis. Og hvem vet egentlig hvor turen ender opp?, undrer han.

Blest er et  band i stadig utvikling, samtidig som de står fjellstøtt i sitt eget musikalske univers. Blest forener det enkle, melodiøse og nære med det lekende, unike og storslåtte.

– Det er det drivende gitarspillet til Paul som er grunnlaget, som instrumentene og koringene får lov til å leke seg rundt. Dynamikken vokser underveis. Det er en akkordrekke som går om og om igjen og det groover godt. Ikke minst er jeg veldig fornøyd med å få spille lyrisk og rytmisk på båndløsbassen på denne låta, avslutter Carl Øyvind Apeland.

Blest om videoen

– Det var en fornøyelse å jobbe med regissør Thomas Mortveit under innspillingen i naturskjønne omgivelser på Karmøy, hvorav enkelte scener ble filmet på vakre Sandvesanden og Åkrasanden. Vi var heldige som fikk låne den flotte veteranbilen av Laastad & Co AS, som til tross for å være noe utfordrende å kjøre, fremdeles gikk som en klokke. En spesiell takk til «den gamle», Egil skjølingstad, og de 3 barna i baksetet; Emma Tesaker Hansen, Mia Elise Larsen og Mats Korneliussen. De gjorde en fantastisk innsats! Jeg tror dette er en låt de fleste vil kunne kjenne seg igjen i.

 

 

Singelen (se cover under) er hentet fra Blest sitt kommende album «September» som slippes 27. september 2019.

 

 

Gjestemusikere er Thom Hell -tangenter, elgitar, kor og Erland Dahlen – trommer, perkusjon.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter