Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. september 2019

The Hollywood Brats’ første konsert siden 1974 på Nells i London!

Lørdag 31. august spilte punk-pionerene The Hollywood Brats med Casino Steel i rekkene sin første konsert siden 1974 på klubben Nells i London med Petter Baarli som gjest! Reunionkonserten viste at gamle fans ikke hadde glemt dem, tvert i mot, det var smekkfullt og Baarli var i storform. Vår kommunikasjonssjef på Deichman, Jørn Johansen, var til stede på begivenheten!
Av: Victor Josefsen / Foto: Jørn Johansen 

The Hollywood Brats er å regne som den britiske mindre kjente fetteren til New York Dolls som ble oppløst like før punken eksploderte. The Hollywood Brats befant seg et sted mellom glam og punkrock på begynnelsen av 70-tallet, ingen forsto dem da de herjet som verst, men etter mye om og men landet de til slutt en platekontrakt. Plata titulert «Grown Up Wrong» ble ikke utgitt før året etter at de splittet bandet, i 1975, attpåtil kun utgitt i Norge under navnet Andrew Matheson & The Brats.

London-bandet, som satset alt på musikken fra 1971 til 1974, endte med å selge 563 plater, men i ettertid er de å regne som et av de store kultbanda og har influert både punkere og glamrock/metal-band som Hanoi Rocks. Reunionkonserten på klubben Nells i London viste at gamle fans ikke hadde glemt dem, tvert i mot, det var smekkfullt. God og vel 350 folk hadde møtt opp.

Jørn Johansen rapporterer begeistret følgende:
Bob Geldof kom på scenen og sang «I Need You» sammen med bandet. Petter Baarli var i storform. Det var ingen ekstranummer, de spilte et heftig sett på ca. 45 minutter og deretter kom Vera Lynns «We’ll Meet Again» på anlegget. Kanskje blir det flere konserter?

Under konserten måtte Andrew Andrew Mathesone snakke til originalgitarist Eunan, rekruttert etter kvalifikasjonene «scotch whisky and Keith Richards», at «hei, du må ikke SNAKKE med fansen!».

En glitrende reunionskonsert! We’ll Meet Again The Hollywood Brats!

Til slutt må vi også få med Andrew Matheson i 2015 ga ut bandbiografien «Sick On You»med undertittel «The Disastrous Story Of The Hollywood Brats, The Greatest Band You’ve Never Heard Of». Boka er knallbra. Andrews regler for band er legendariske. En av de beste musikkbøkene som noen gang er skrevet, mener mange, selv om det handler om et band få har hørt om.

Andrew  Matheson har også lagt ut en fin attest til Petter Baarli på hans facebook.

 

 

Kilde: Peppermint Iguana Zine, Rockheim

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter