Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 17. september 2019

Videopremiere: Friksjon – «Små korn av fortiden»

Friksjon er Torstein Eriksen sitt musikalske tilholdssted for musikk utenfor rammene av Norsk Råkk og Freedumb, og oppsamlende tråder fra tidligere prosjekter som aldri ble. -Musikalsk milevis fra tidligere meritter og kan defineres som alternativ poprock. Tekstene er fra et direkte, personlig og dønn ærlig perspektiv, forteller Torstein. Vi kjører premiere på videoen!
Av: Victor Josefsen / Foto: Øyvind Bjorbækmo

Torstein Eriksen om låt og video

Musikkvideoen til «Små korn av fortiden» er filmet på Öland i Sverige sommeren 2018. Man følger en person som har gått seg vill og til stadighet blir blendet av solen på sin reise. Vendepunktet kommer da denne personen må gi slipp på alle sine små korn av fortiden for å ta steget videre i livet.

Musikalsk hadde jeg et ønske om å skape et åpent, repeterende og drømmeaktig landskap med klare nostalgiske vink. Perkusjonen har fått en sentral plass og jeg ble overrasket over hvor mye dette bidro i lydbildet. Pulsen, følelsen og virkemidlene i musikken til Friksjon er noe helt annet enn hva jeg har jobbet med tidligere i mitt hovedprosjekt Norsk Råkk. For min del er det denne variasjonen som gjør dette utrolig spennende, å lage musikk utenfor sine vante rammer. Det ville vært helt utenkelig for meg å gjøre et sideprosjekt som lå tett opptil mine andre musikalske prosjekter.

Friksjon har vært et prosjekt som har tatt lang tid å realisere. Et stort antall forskjellige musikere har på ett eller annet tidspunkt vært involvert og spilt på flere av skissene. Men det var ikke før jeg flyttet tilbake til Moss i 2017 at bandet og låtmaterialet begynte å ta skikkelig form.

«Små korn av fortiden» ble skrevet i 2014 kanskje? Kom fram igjen uka før vi skulle i studio hos Kenneth Ishak. Tiltenkt som en ekstra låt hvis det skulle bli tid til overs. Tilfeldighetene har det slik at resultatet ble en første singel fra Friksjon.

 

 

Nåværende besetning:
Torstein Eriksen (vokal/bass)
Otto Gamst (trommer)
Colin Hagen Åkerlund (gitar)
Mads Jørstad Paulsen (gitar)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Videopremiere: Norsk Råkk – «Gatelangs»

Videopremiere: Norsk Råkk – «No. 53»

Plateanmeldelse: Norsk Råkk – «Helgardert»

Norsk Råkk (Torstein Eriksen) om The Aller Værste!s klassiker «Materialtretthet»

Plateanbefaling: Norsk Råkk – «Panoramaskrik»

Norsk Råkk: Outsiderlåt med hyllest til 80-tallet

Intervju: Anekdoter og oppklaringer med «Norsk Råkk»

Mer pløyd mark fra Norsk Råkk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter