Søk Meny Lukk
Lukk
Av: geirqviller Spillelister 9. oktober 2019

Ferske spor uke 40/2019

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!
Av: Geir Qviller, David Jønsson og Victor Josefsen

Geir

Of Norway – Dim your eyes
Deilig, flytende, dansbar og vanedannende house/tekno-låt. Låta smyger seg gradvis inn/ bygger seg fint opp med perkusjon, basstrommelyd, en antydning vokalklipp, piano og syrete syntlyder. Til slutt setter den seg godt fast; når den er ferdig, må jeg sette på repeat. Fra «Eyes EP» ute på Beatservice Records.

Emptyset – Axil
Emptyset er tilbake i kjent stil med sin abstrakte og styggvakre, men også fremmedgjorte elektronika med industrielle elementer. Låta er delvis beatsbasert; rytmen er imidlertid ufullkommen, en maskin som hakker og bare delvis er operativ. En smakebit fra det kommende albumet «Blossoms», snart ute på Thrill Jockey.

François J. Bonnet, Stephen O’Malley – Des pas dans les cendres
Det er ikke lett å få øre på O’Malleys gitar i dette stykket, den er redusert til en dyp og murrende substans. Sammen med droner og strenger, spøkelser og elektronisk tåkelagt mørke, skapes det likevel varme og et dunkelt lys i dette dystre landskapet. Fra «Cylene», ute på Mego.

E-Saggila – Pattern obligation
Strengt, frenetisk og industrielt. Fascinerende energisk og rytmisk med en digital touch av arabisk vokal. Fra «My world my way» av kanadiske E-Saggila, ute på svenske Northern Electronics.

JAB – Menu music for video game
Dype og mettede, matt blinkende og meditative analoge synt-toner i et lukket rom. Ambient musikk på grensen til new age og med stressdempende effekt. Stemningen minner om Brian Enos flotte»Reflection» fra 2017. Fra debutplata»Erg Herbe» som kom ut på franske Shelter Press i mars. JAB er ellers med i Forma, sjekk ut «Semblance» fra i fjor.

Yves Tumor ft. Harakish & Napolian – Applaud
Ny singel fra Yves Tumor med tjukke, mettede og skurrende hiphop-beats, r&b-vokal og mye grums. Han kommer til Stratos i Oslo den 12/10 for å spille et dj-sett i avslutningsfesten til Red Bull Music Festival. Yves Tumor – Noid (Ferske spor uke 38/2018), Yves Tumor – Licking an orchid (Ferske spor uke 36/2018).

Aïsha Devi – The favour of fire
Serier av elektriske spiraler av analogsynt som stiger i intensitet sammen med energisk bass- og trommelyd. Rommet er stort og åpent. I mellom kommer det rolige, nesten tomme pauser. Fra EP’en «S.L.F.», ute på Houndstooth. Aïsha Devi skal spille et live-sett på Stratos i Oslo den 12/10 i anledning Red Bull Music Festival. Aïsha Devi – Hyperlands (Ferske spor – uke 23/2018), Aisha Devi – DNA feelings (Deichman anbefaler: Årets album 2018, G.Q.).

 

David

Golden Core – Hrafnaspá
Det nærmer seg albumslipp for Norse-doom-duoen Golden Core. «Fimbultyr» slippes 1. november på Fysisk Format og er mikset av Kurt Ballou (Kvelertak, Converge), noe som høres godt i lydbildet. Bredbent og ekstremt vellydende, og minner om energinivået og intensiteten på Kvelertaks første album. Forventningene til albumet er gedigne. Golden Core – Villist Vættir (Ferske spor uke 37/2019), Øya 2019 – Golden Core, Golden Core – ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ (Baldrskviða) (Ferske spor uke 19/2018), Golden Core -ᛒᛚᚢᚦ (Blóð) (Ferske spor uke 8/2018).

Barrie – Drag
Brooklyn-bandet Barrie, med låtskriver Barrie Lindsay i spissen, sjarmerte stort med debutalbumet «Happy To Be Here». «Drag» er hentet fra den ferske EP-en «Happy To Be Here (ext)», som byr på ytterligere smart indiepop med lang holdbarhetsdato. På turné i Europa nå med vekselvis Ex Hex, Nilüfer Yanya og Charly Bliss. Se dem hvis du kan. Barrie – Chinatown ( Ferske spor uke 19/2019).

Kurt Vile & The Sadies – Baby’s Arms
«Baby’s Arms» er åpningssporet på «Smoke Rings For My Halo» fra 2007 og markerer på mange måter starten på mitt forhold til Kurt Vile. Vile og The Sadies har samarbeidet tidligere på låten «It’s Easy (Like Walking)» og har nylig vært på turné sammen. På denne versjonen av «Baby’s Arms» blir tempoet senket sammenlignet med originalen og jeg får en følelse av å sitte rundt leirbålet under åpen himmel. Piknik i Parken 2019 inkl Kurt Vile, Singelanmeldelse: Hope Sandoval & the Warm Inventions – «Let Me Get There ft. Kurt Vile», 5 plater som har inspirert Colonel Roger (inkl. Kurt Vile – Bottle It In), Kurt Vile – Loading Zones (Ferske spor – uke 33/2018), Få ørene opp for The Sadies!, De canadiske kongene av countryrock.

Skarbø Skulekorps – Pilabue
Trommis Øyvind Skarbø kom over noen korpsdrakter på Finn.no og fikk en lysende idé om å lage sitt drømmeskulekorps. Til korpset vervet han Signe Emmeluth (saksofon), Eirik Hegdal (saksofon), Stian Omenås (trompet), Anja Lauvdal (synth og tangenter), Johan Lindström (gitar) og Chris Holm (bass). «Pilabue» er et groovefylt kutt, som blander sammen funk, jazz og Lindströms steelgitar til en høyere enhet. Ute nå på Hubro.

Divest – Passing Through
Divest sirkler i bane rundt Pelicat (Andreas Heinesen Kase er også vokalist i Pelicat)og andre band som har base i Rohdos Studios. «Passing Through» er en florlett poplåt med et nydelig refreng. Ikke så ulikt Barriesom jeg nevner ovenfor. Ute nå på SellOut! Divest – Throw Me Off & Screenshot (Ferske spor uke 27/2019).

brenn. & Kaja Gunnufsen – Mystisk
«Mystisk»har æren av å åpne albumet»Elsker», som er en fargerik fest i råkkens tegn. Som et lite apropos til Divest, er «Elsker» produsert av Jonas Rohde-Moe, mannen bak Rohdos Studios og Rohdos Records. Kaja Gunnufsen passer perfekt inn i brenn.-universet og bidrar sterkt til albumets pangstart. Øya 2019 – brenn., Øya 2019 – anbefalinger (brenn. – Keen, D.J.), Kaja Gunnufsen – 5 om bøker og musikk, Kaja Gunnufsen på Blå – Eksklusive bilder, Musikkfest Oslo 2013: Kaja Gunnufsen, Kaja er desp!, Au da, Kaja.

Geetar – Peaches and Cream
Litt mer Rohdos i monitor, takk! Duoen i Geetar kom nylig med sin andre EP «Sandwich» og den er, om mulig, sterkere enn debuten «Hard Candy». Her kunne jeg ha valgt alle fire låtene som er involvert, men ender opp med førstelåten «Peaches and Cream». Perfekt utført tyggegummi-powerpop. Det skal godt gjøres om noen topper denne EP-en i år. EP-anmeldelse: Geetar – «Hard Candy».

Angel Olsen – Lark
Angel Olsens sjette album «All Mirrors» er en fascinerende lytteopplevelse. Hun har delvis gått bort fra sin nostalgiske indierock, med sløret tilbakeblikk til 50-tallet, til et mer panoramisk lydbilde med strykere og elektroniske elementer. Det er ikke så fjernt fra det Mitski holder på med, men allikevel utvilsomt Angel Olsen. Som vanlig lekker produksjon av John Congleton, som har produsert blant annet St. Vincent, Lana Del Rey, David Byrne og Swans. Øya 2017 – Angel Olsen, Øya 2014 – Angel Olsen.

Uffe Lorenzen – If You Have Ghosts
Uffe Lorenzen, fra Baby Woodrose og Spids Nøgenhat, spiller på John Dee neste uke med et ferskt album i kofferten. «Triprapport» viser Uffe i god, psykedelisk form. Nylig slapp han Roky Erickson-klassikeren «If You Have Ghosts»som en hyllest til den nylige avdøde musikerlegenden. En mann som har betydd mye for Uffe, og hans musikk og virke. En glimrende og nær versjon med Uffe og gitaren, spilt inn på en gammel båndopptaker.

 

Victor

The Hiveminds – No Fun No More
The Hiveminds fra Bergen er ute med sin selvtitulerte debutplate inkludert en hjerteskjærende god ny versjon av singelen «No Fun No More», nå med 12-stenger. Jeg  «trillet» 5 på terningen for singelversjonen og plateutgaven får  frem nyansene i låta enda bedre. 60s pop og garasjerock mikses utsøkt – her blander The Hiveminds  det inderlige, sårbare og gutsy slik som f.eks. Babyshambles gjør det på «Delivery». Hjerteskjærende bra. Singelanmeldelse: The Hiveminds ‎– «No Fun No More» / «Run Away (From Myself)», The Hiveminds – Bloomer (Ferske spor uke 34/2019).

Eddie & the Hot Rods – Do Anything You Wanna Do
For godt og vel en uke siden døde frontfigur og vokaliset Barrie Master i Eddie & the Hot Rods (R.I.P.) Så da må jeg bare ta med et spor fra dem, selv om låta ikke ikke er fersk. «Do Anything You Wanna» er til gjengjeld en knallåt i skjæringspunktet powerpop, straight forward rock’n’roll og punk. Eddie and the Hot Rods oppsto i Canvey Island, Essex og var en del var pubrock-scenen. Sammen med flere andre band springbrettet til de mange punkbandene som oppstod et par år etter. Vi har skrevet om flere av dem her i bloggen.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter