Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 17. oktober 2019

Singelpremiere: The Harvey Steel Show – «Jesus Won’t Save You» og «Honey Voodoo»

25. oktober slipper psych/fri/trad-jazz/prog bandet The Harvey Steel Show et eller to album. Ja, du leste riktig. Albumet er et slags dobbeltalbum med dobbel A-side og hver sin tydelige identitet: «Blues for Mother Earth» og «Freak Knowledge». På fredag er det singelslipp for en singel fra hvert album, men du kan høre dem her hos oss allerede i dag. Premiere!
Av: Victor Josefsen / Foto: Mari LB Kamsvaag

The Harvey Steel show skaper et musikalsk univers fylt av psykedeliske protestviser. Septetten formidler et sjangersprikende uttrykk med et naturlig utprega fokus på moder jord. Bandet har med sine konserter og plateutgivelser utforsket mange sjangere og satt sitt særegne preg på psych-scenen i Norge og publikum/lytteren kan aldri vite hva hen får. Det kan begynne som en soulkonsert frem til det plutselig snur til støyende psykedelia og/eller fri/trad-jazz med målet om å ta med publikum/lytteren på en reise fylt med kjærlighet til musikk.

25. oktober slipper The Harvey Steel Show et eller to album. Ja, du leste riktig.
Albumet er et slags dobbeltalbum med dobbel A-side og hver sin tydelige identitet:
«Blues for Mother Earth» og «Freak Knowledge».

Vinylutgaven slippes med to albumforsider, ikke som dobbeltalbum med to LPer, men med en enkel LP der hver side er hvert sitt album.

Vi sakser fra presseskrivet:

«Blues for Mother Earth» blander store instrumentale arrangementer med enkle viseaktige partier og blir en «psych gospel» plate om å redde og å ta vare på Moder Jord.

Fra en bønn fra en fjern fortid i Prelude, til det mikrotonale Postlude flyter denne plata som et lengre sammenhengende stykke musikk. Musikken ønsker her å flyte avgårde uten å tenke på verken vers eller refreng.

«Freak Knowledge» er et album som utforsker det musikalske psych-universet med et tekstunivers fylt med hovedsakelig surrealistiske protestviser i tråd med Bob Dylan (Bob Dylan sier vel selv at han aldri har drevet med protestviser, men det har ingenting med saken å gjøre her) ca. 1964-1966/1975-1976. Produksjonen bærer preg av en kjærlighet til 60-tallets pop og psykedelia, outsider-kunstnere og DIY-estetikk.

Her kan du høre du  på singlene.

Jesus Won’t Save You

 

Honey Voodoo

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter