Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 5. november 2019

Videopremiere: Freedumb – «Let It Rip»

I dag slår vi til med videopremiere på Mossebandet Freedums «Let It Rip» fra deres nye plate «Post-Modern Dark», en låt som eksploderer av energi fra første sekund med en video der Freedumb gir dere Østfold sommeren for aller siste gang, en siste honnør til Østfold: «Hipp Hipp. For alltid vil vi være Østfoldinger. Takk og farvel».
Av: Victor Josefsen / Foto: Freedumb

Mosselukta og svevestøvet fra Ving Card har for lengt forsvunnet etter nedleggelsen av den store industrigiganten M. Peterson & Søn i lille Moss i 2012. Men i vakuumet av mer arbeidsledighet og nedgangstider kombinert med introduksjonen av nye ambisiøse urbane utviklingsprosjekter i Moss, begynte Freedumb å skrive på sangene som utgjør deres nye album «Post-Modern Dark», som er første album fra en trilogi som vil komme ut de nærmeste årene.

Freedumb har eksistert siden 2003 og viser ingen tegn til å sakke ned farten. Det nye albumet er en bearbeidet affære, med hardcore, allsangsrefrenger og melodiøsiet. For ca. 3 uker siden tok jeg med heftige «Inside the Box» i Ferske spor.

Like heftige «Let It Rip» eksploderer av energi fra første sekund og kombinerer hardcore-brutalitet med melodisk punk-mentalitet. Sangen handler om å bale rundt i mørke mens man lengter etter sinnsro og dagslys.

 

– Vi går mot en ny tid, og vi aner ikke hva dette skal føre til.

– Aldri igjen vil vi bære navnet Østfold

I disse tider med politisk ubalanse og forvirring har fylkene Østfold, Akershus og Buskerud blitt tatt med makt og ført til guiliotinen. Rekonstruert og satt sammen som et Frankenstein monster vil statsmaktene puste liv i makkverket Viken.

Vi går mot en ny tid, og vi aner ikke hva dette skal føre til. Ingenting vil noen gang bli det samme. Aldri igjen vil vi bære navnet Østfold.

For aller siste gang. Som dokumentasjon på en snart svunnen tid. Vi gir dere Østfold sommeren for aller siste gang, fra Oslofjordens perle Jeløya med et lite sveip innom Halden. Freedumb ønsker å takke for mange gode år og gir en siste honnør til Østfold. Hipp Hipp. For alltid vil vi være Østfoldinger. Takk og farvel.

1918 – 2019
RIP
ØSTFOLD

Freedumb

Freedumb – «Let It Rip»

 

Freedumb spiller i Sandnes / Bergen 8. og 9. november.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter