Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 3. desember 2019

Videopremiere: Charlotte Qvale + TRXD – «OSLO (gets cold this time of year)»

Charlotte Qvale er nå aktuell med en nedstrippet live studioinnspilling av hiten «OSLO (gets cold this time of year)» i samarbeid med TRXD. Charlotte snakker om en tid på året hvor mørket sakte, men sikkert legger seg som en hanske over hverdagen, og det går lenge mellom hvert lysglimt. Innspillingen er en slags førjulsgave til alle med litt tunge hjerter.
Av: Victor Josefsen / Foto: Julia Naglestad

«OSLO (gets cold this time of year)» ble sluppet på Charlottes egen label, Stella Music, 22. november 2018. Charlotte har laget en liveinnspilling sammen med sine venner, Truls Dyrstad og David Atarodiyan i TRXD, som ble sluppet digitalt 22. november 2019, på årsdagen for slippet. Ulrik Skage filmet innspillingen, og vi kjører premiere på videoen.

Qvale understreker hvor viktig det er å være ærlig om og å snakke om hvordan vi har det:

«Jeg har spilt OSLO-låta live i mange ulike sammenhenger, og responsen på en naken versjon med gitar og kanskje en bitteliten tromme har vært overveldende. Derfor spurte jeg noen venner om de hadde lyst til å gjøre en innspilling sammen med meg. Det skjedde, og vi filmet i samme slengen. En slags førjulsgave til alle med litt tunge hjerter. Vi er ganske skjøre. Jeg er i alle fall det. Og når mørket legger seg over det som var sommer, er det som om ting hardner litt til. Det som er vanskelig sniker seg tettere på. Vi sitter langt inne i hettene våre på T-banen og stirrer enda dypere ned i telefonen, selv om få svar finnes der.

 

«Låta handler om avmakten mange av oss føler når dagslyset forsvinner og alt vi har foran oss er mørke i månedsvis. Tanker som er litt for store til at vi orker dem. Ensomhet. Låten ble skrevet som selvterapi, egentlig, men så gikk det slik at mange fant trøst i den. Jeg har aldri før fått så mange sterke tilbakemeldinger på en låt, og får det fortsatt, med økende hyppighet etter hvert som dagslys blir et fjernere og fjernere minne!»

 

«Men det er ikke farlig. Det er bare livet som holder på med oss. Og vi er ikke alene. Når du sitter på bussen med en klump i magen, kan du være sikker på at det er mange andre mager rundt deg med klump i. Det å vite at vi er mange som kjenner ekstra på følelsen av mislykkethet og generell bedritenhet kan faktisk være en helt brukbar trøst.»

 

 

Hør Charlotte Qvale + TRXD sin liveinnspillingen av «OSLO (gets cold this time of year)» En stemningsladet og betagende låt.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Se relaterte saker under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter