Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. desember 2019

5 plater som har inspirert Thomas Bergsten i The Harvey Steel Show

The Harvey Steel Show kom med det sterke dobbeltalbumet med dobbel A-side «Blues for Mother Earth» og «Freak Knowledge» tidligere i år. Her kan du lese om hvilke 5 plater som har inspirert Thomas Bergsten i bandet. Bildet er av Red Velvet aka Kristine Marie i HSS første gang hun hørte en av platene Thomas har valgt.
Av: Victor Josefsen

Sonny Sharrock – Ask the Ages

Oppdaget Sonny Sharrock sent. Først med «Black Woman», som rett og slett blåste hodet av meg. Fikk heldigvis tatt et bilde av Red Velvet aka. Kristine Marie første gang hun hørte den plata. Hans siste plate før han døde, «Ask the Ages», er proppfull av nydelige melodier og virkelig et mesterverk! Sonny Sharrock er en gitarhelt og det er en fryd å høre ham være seg selv enten med eget band eller i for eksempel en loungejazz-setting med Herbie Mann.

(«Ask the Ages» er ikke på Spotify, så vi tar med «Black Woman» i stedet, red.anm.)

 

 

Alice Coltrane – Journey in Satchidananda

Dronete jazz som virkelig tar deg med på en reise. Her flyter man på en flåte gjennom elver man ikke har her på jorden mens musikken spilles av gjengen som henger på nattehimmelen og bare er. Ved reisens ende kan man hoppe av eller starte på nytt og nye tilværelsen.

 

 

Hampton Grease Band – Music to Eat

Eneste album fra dette quirky rockebandet. Et slags Beefheart for Mothers of Invetion-fans som ikke er helt er i humør for Frank Zappa sin til tider smått snobbete bitterhet og (kanskje i skjul?) liker Grateful Dead frem til ´73. Plata skal visst ha vært den plata som solgte nest dårligst for Columbia, bare «slått» av en yoga instruksjonsplate. Dette er en virkelig kompromissløs rockeplate som det alltid er forfriskende å høre.

 

 

Mavis Staples – You are not alone

Denne plata har gått jevnlig siden den kom ut i 2010. Sløy gospel-country med nydelig vokal og superb og passe skitten produksjon. Man møter Satan, Jesus, Moses, Gud og hverperson og alt som blir sunget går rett i hjerterota

 

 

Roxy Music – For your Pleasure

I blew up your body
But you blew my mind

 

 

Velvet Underground – White Light/White Heat
For en plate! En leksjon i hvordan spille støyete rock & roll. Lyden er så skitten og fin at man tenker at man bare skal stikke i et lagerlokale med en kassettspiller å spille inn en plate for det er da virkelig ikke lyden som har noe å si alltid? «Sister Ray» (musikken) er på mange måter Sandra Bullock og Keanu Reeves i «Speed», men i motsetning til «Speed» er Sister Ray en religiøs opplevelse.

(Thomas Bergsten har valgt 6 plater, ikke 5, så vi tok med denne også, red.anm.)

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Se relaterte saker under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter