Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Spillelister 19. desember 2019

Topp 5 julesanger – Hilma Nikolaisen

«White Season Blue» er årets julelåt fra Hilma Nikolaisen og skal visstnok være en oppfølgende kommentar til «Merrily Merrily», en jule/vinterlåt som Nikolaisen gav ut i 2017. Slektskapet er uten tvil der. Psych-pop sounden til blant annet Beach Boys, med Carol Kaye-basslinjer og bjelleklang er uimotståelig. Som skapt for den fine hvite og blå sesongen. Her er Hilmas egne julelåtfavoritter.
 Av: Redaksjonen

Ella Fitzgerald – Sleep, My Little Jesus
Godt for en gammel barnekristenfundamentalist å høre Lille Jesus inkludert i en julesang! Sjelden kost på dagens julemarked. (Hehe). Virkelig vakkert, både låten i seg selv, og Ella Fs sang. For meg er det absolutt ikke på noen måte gått inflasjon i denne.

Liberace – Christmas Time Is Here
Denne julesangen syns jeg har slik en fin balanse mellom melankolien og gleden. Høytid, men med lave skuldre. Selv Liberace klarer å respektere en slags enkelhet i denne melodien.

Vince Guaraldi Trio – Christmas Time Is Here
I år er jeg ekstra glad i denne låta, så jeg lot bare Liberace varme opp med sin versjon. Vince Guaraldi trio i versjonen med de unge stemmene her, forsterker både melankolien og julegleden. At låten ble skrevet for A Charlie Brown Christmas i 1965, forklarer kanskje den lette, «naive» formen – men den er ikke på noen måte lettvint. En sann juleklassiker!

Starflyer 59 – Christmas Time Is Here
Oppdaget i fjor at et av mine favorittband fra ungdommens nittitall, Starflyer 59, hadde gjort coverversjon av Christmas Time Is Here. Var litt nervøs for å høre hvordan dét skulle. Også denne versjonen treffer meg varmt, og jeg syns disse tre sammen fungerer kompletterende.

Prefab Sprout – A Prisoner of the Past
Dette er blant mine favorittjulesanger. Kanskje var den ikke opprinnelig ment å være en julelåt, men gjort er gjort. Nå ringer den julen inn for meg hvert år. Innholdsmessig syns jeg at den juletematisk og stemningsmessig er ganske presis.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter