Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. januar 2020

Singelpremiere: Oma Desala – «Destined For Not So Great Things»

Opp av trip hopens utidige grav stiger Trondheims-baserte Oma Desala , et kollektiv med medlemmer fra bl.a. Barren Womb som eksisterer i skjæringspunktet mellom innrøyka beats og cinematiske lydlandskap. Vi kjører premiere den deilige, sløye singelen «Destined For Not So Great Things».
Av: Victor Josefsen / Foto: Ida Muren Olsen

Inspirert av alt fra hiphop og psych-rock til jazz har gruppa komponert et down tempo soundtrack til å drømme seg bort fra den kaotiske samtida vi lever i. Lydbildet er svevende, med skeive gitarer, rhodes og analoge synther over gritty trommebreaks. Tunge rytmer kombinert med seige basslinjer legger grunnlaget for psykedeliske samples, gitarer og elektronikk, som toppes med tilbakelent vokal.

Oma Desala forteller:

Låta handler om å feile. «Destined For Not So Great Things» er et slags lappeteppe av samples og live instrumentering. På denne låta og resten av albumet som kommer har vi med oss Torgeir Granskogen på saksofon og Ole Spangrud på perkusjon. Alle gitarer er spilt av Tony Gonzalez. Sampling, synth og trommeprogrammering av Ludvig Rølvåg. Vokalen er det Anne Haarstad som står for.

Trip hop ble et slags naturlig samlingspunkt for oss. På den ene kanten har vi bakgrunn i sampling, break-beats og synthesizere – på den andre er det tung og til tider melankolsk gitarmusikk. Vi synes jo ofte at forsøk på å kombinere hip-hop og rock kan gå på bekostning av den «attituden» de kan inneha hver for seg, og derfor ble det veldig riktig for oss å legge det litt mer nedpå. For oss passer det bedre at det blir mer svevende og tankefullt heller en et hissig gitarriff med vreng over samplede trommebrekk i tradisjonelt tempo, selv om det kanskje finnes små innslag av dette på den kommende plata.

 

 

Debutalbumet «Learn To Enjoy Losing» slippes på vinyl den 17. april, 2020, via Stundom Records, som bl.a. har Helgeland 8-bit Squad i stallen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter