Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 22. januar 2020

Combos – en av de norske debutantene vi har mest tro på i 2020

Musikknyheter inviterte i år igjen journalister, bloggere, platearbeidere og festival- og konsertbookere, inkludert undertegnede fra Deichman, til å stemme frem årets mest lovende norske artister. Trondheimsbandet Combos, som kapret tredjeplassen, tok Deichmans bidragsyter med på sin egen toppliste. Hvorfor kan du lese her.
Av: Victor Josefsen / Foto: Eline Kjøl Berg

Combos er et resultat av en rekke tilfeldige hendelser som til sammen danner et sterkt nytt tilskudd til Trondheims-scenen. Kombinasjonen av gitarist og låtskriver Thomas Antonsens riff og arrangementer, Andreas Kjøl Bergs kreativitet bak trommesettet, og superhelt-frontfigur Axel Møller Olsens nevrotiske og apatiske tekster om alt og ingenting, utgjør til sammen bandets sound som skle rett inn i 2019, og vil skli ende mer rett inn i 2020.

Låtene har sitt utspring i Antonsens behov for å skape noe direkte og ukomplisert, og er et resultat av et valg om å gjøre nettopp det. Thomas og Andreas hadde via felles venner møttes flere ganger tidligere, og spørsmålet om et musikalsk samarbeid ble en gjenganger. Da 22-trommisen ble presentert for låtideene som i dag er Combos, var samarbeidet umiddelbart et faktum.

De første demoinnspillingene rakk ikke å ligge lagret lenge på en harddisk før de fant vokalisten til å tilføre låtene prikken over i’en. Møller Olsen, som har gjort seg bemerket som frontfigur i Company Ink, trengte kun et par minutter i studio før trioen var i boks. Axels særegne stemme, absurde tekster, originale uttrykk og odde vesen kunne ikke ha matchet Antonsens visjoner bedre.

Trioen Combos hvilte på ingen laurbær og dro til Ler i Trøndelag for å spille inn sine første låter sammen studio hos Per Borten, kjent fra blant annet Spidergawd, Cadillac og Mooving Oos. Bandets nysgjerrighet rundt hva Borten kunne tilføre det rå utgangspunktet, la grunnlaget for valget om å sette han i rollen som produsent. Borten har lang fartstid i bransjen og en enorm forståelse for rockemusikk og soundet bandet ønsket å formidle.

Den rå og energiske musikken krever mer enn én mann kan spille live på gitar, derfor har også bassist Jørgen Wassvik (Frances Wave) og gitarist Terje Bjørndahl (Action Five) joinet trioen. Jørgens tighte og stødige basspill samt Terjes lekne gitar tilfører Combos akkurat det de trenger for å kunne sørge for det komplette lydbilde live.

Kvintetten kicket i gang 2019 med å slippe sin selvtitulerte debut-EP med rå poprockpunk, inkludert den drivende bra debutsingelen «Cookies and Crack», som er med i en utgave av Ferske spor.

Musikken til Combos befinner seg i brytningen mellom rock og punk og «Steady Creepin’» (også med i en utgave av Ferske spor) fra samme debut EP, er like drivende bra som debutsingelen «Cookies and Crack». Tøff vokal også.

Den siste låten «Sushiramenbruceleewutangclaner» (med i Ferske spor den også) er også like drivende bra som debutsingelen «Cookies and Crack» og «Steady Creepin’».

Combos spilte sine aller første konserter noensinne under Trondheim Calling i 2019 som demoband, og dét gikk ikke ubemerket hen. Publikumsrekord på første spillested, massiv allsang blant publikum, og både festivaljobber og bookingavtale i boks – bare minutter etter de forlot scenen. I år spiller Combos igjen på 10års-jubileet til Trondheim Calling. Attpåtil spiller de to konserter med superb The Good The Bad and The Zugly i slutten av januar. Sjekk Combos’ facebook for mer info.

Hvis du er sulten på ny (og bra) punka rock er Combos et ypperlig valg.

 

Mest tro på disse norske debutantene i 2020 (Musikknyheter)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 25 andre abonnenter