Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 6. februar 2020

Feir Samenes nasjonaldag sammen med Biru Baby på Blå

Vi feirer Samenes nasjonaldag sammen med de tøffe damene i Biru Baby. Flere av oss her på Deichman har sett Biru Baby live, alle gangene har de vært helt rå på scenen, og når de har vært oppvarmingsband har de spilt skjorta av headlinerne. I kveld spiller de på Blå. Ta turen! Videoene deres er nesten like rå, her har jeg samlet noen favoritter.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Johannes Andersen

«Darkness of Sunshine», som ble utgitt i for to år siden, er herlig pompøs og catchy med kul oppbygging. Biru Baby er ikke redd for mikse referanser,  låta består av et fullstendig sammensurium av musikk og kunst, blandet sammen med et edgy uttrykk, noe de har til felles med utøvere som Chicks on Speed og Le Tigre. (Les mer om …Speed og …Tigre mfl.)

 

Kan virkelig en miks av Spice Girls og EDM bli bra? Yes! Biru Baby har speedet opp energien til Spice Girls’ «Wannabe» (for å sette det på spissen) og kjørt på med et av verdens mest cheesy synthriff (ikke satt på spissen). Det er en slags konstant kollisjon i uttrykket til Biru Baby, de drar inn alskens elementer, som nok flere i utgangspunktet hater, men når Biru Baby setter det sammen låter det heftig. «Reality Cannot Be Broken» er i likhet med «Darkness of Sunshine» fra deres siste plate «Ancient Call» (2018).

 

De to godis-låtene «Bitch Wolf» og «Baby, I Was Made To Fight» er også fra plata «Ancient Call».

 

Jeg tar med et ennå kult spor fra plata med mer autotune-joiking og det hele. Biru Baby er noe helt for seg selv.

 

Til slutt hekter jeg på enda en av mine Biru Baby-favorittlåter, «My Skin» fra plata «Volume 1» som kom ut i 2016.

 

Alle disse låtene og flere til kan du altså høre live på Blå i kveld torsdag 6. februar. Ta turen, Biru Baby er rå på scenen! Attpåtil kan du nyte Doglover95 og Trist Pike (sjekk Trist Pike – 5 om bøker og musikk).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter