Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 6. februar 2020

Videopremiere: Norsk Råkk -«Håp»

I fjor kom Norsk Råkk sin plate «Helgardert», en lekker poppa tilnærming til ska. Tidligere har vi kjørt premiere på to av låtene på plata, i dag er turen kommet til tekstvideoen «Håp» med 80-talls effekter som passer fint til deres uttrykk, som nettopp henter mye inspirasjon fra 80-tallet. Premiere!
Av: Victor Josefsen / Foto: Tarjei Krogh

Hei og takk for praten sist! Det er 7 år siden vi snakket med dere, så på tide å ta opp tråden (denne gangen prater vi med Torstein Eriksen).

– Hei, takk det samme. Åra går fort, men vi er fortsatt høyst levende. Har mye bra på gang framover. Det kommer en rekke med singelslipp utover våren, og nå denne videoen til ei låt fra vår forrige plate.

Hvorfor valgte dere denne gang å lage video til «Håp»? Og hvorfor tekstvideo?

– «Håp», fra vårt forrige album «Helgardert«, er nok den låta jeg er mest fornøyd med fra det albumet. En solid mix av gamle og nye tråder pakket godt inn i en flott produksjon av Jørn Christensen. 80-talls effektene på videoen syns vi passer fint til vårt uttrykk, som henter mye inspirasjon fra 80-tallet. Og vi syns teksten er såpass fin at den fortjener en tekstvideo slik at alle får den med seg.

I det nevnte intervjuet vi gjorde med Norsk Råkk for 7 år siden fortalte de at det går mye i hverdagslige observasjoner.

Hva handler «Håp» om?

– «Håp» handler om å miste alt håp og gjenvinne håp og troen på et fint liv, etter å ha mistet noen nære og kjære.

Til helga lørdag 8. februar starter dere en en ny runde med spilling på Martins Lillestrøm. Så går turen til Moss, Oslo, Oppegård, Alta og Hammerfest.

– Ja vi tar en liten vårrunde. Mest her rundt Oslo, men også en tur opp til Finnmark. Det er alltid godt å komme opp til nord. Flott natur og fine folk. Vi spiller et par konserter med Oslo Ess, i Lillestrøm og Moss. Ekstra gøy blir det å få hørt Ricochets igjen i Moss. Og 5. mars spiller vi hjemme i Oslo, på Last Train.

Apropos Moss, mye kul musikk har kommet fra den byen, hvordan er egentlig musikkmiljøet i Moss for tiden?

-Musikkmiljøet fra Moss er i sterk vekst og det arrangeres mye konserter på Kråkereiret, House Of Foundation, Verket Scene og det har akkurat vært gjenåpning av nye Moss Kulturhus. Det er en spennende utvikling og jeg har troen på at det også vil komme mye positivt ut av Moss på musikkfronten i årene som kommer, sier Torstein og utdyper:

Death By Unga Bunga feirer i disse dager 10-årsjubileum og reiser verden rundt med sin videreutvikling av den klassiske garasjerocken som hadde sin storhetstid i Moss på 80/90 tallet (les om storhetstiden). Divest fra Rygge, som tidligere kalte seg AWAY, slapp i 2019 en kul EP (Divest har vært med i 2 ganger i Ferske spor, red.anm.) og er aktive på konsertfronten i Norge. Vrengt er Moss sitt nye up-and-coming band og har sluppet to fine singler og spilt mye konserter de siste årene.

Hva kan vi forvente på konsertene deres? Noen gjester eller spesielle treats? Med andre ord, hva kan dere lokke leserne våre med for å få dem til å ta turen konsertene deres?

– Nå spiller vi jo med Oslo Ess et par konserter (og Ricochets på en), og da er det vel vi som er gjester. På Last Train har vi med oss Steinar Rytmeboksorkester, noe vi syns er veldig kult. Ellers kan det vel dukke opp en gjest her og der, sier Torstein og forteller videre:

– Vi kommer til å spille mange nye låter på konsertene, og selvfølgelig mange av de gode gamle låtene som folk forventer å høre. Vi har også med oss en god del ny merch som folk kan få kjøpe til en fin pris. Ellers blir det som det alltid er på en Norsk Råkk-konsert: Høy energi og full trøkk fra scenen, og blide folk på gølvet. Vi gleder oss!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter