Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. februar 2020

Norsk videopremiere: Mayflower Madame – «Vultures»

Det psykedelisk post-punk/shoegaze-bandet Mayflower Madame fra Oslo har nylig sluppet singelen «Vultures» fra det kommende albumet «Prepared For A Nightmare» som slippes 27. mars. Med singelen følger en smakfull, stilistisk video som du kan se her. Den må du få med deg! Norsk premiere!
Av: Victor Josefsen / Foto: Sven Santelmann

Vi har fulgt Mayflower Madame helt fra begynnelsen. Debutplata til Mayflower Madame, «Observed in a Dream» fra 2016, fanget oppmerksomheten til internasjonale musikkpublikasjoner som Q Magazine, Drowned in Sound, CLASH, Classic Rock Magazine etc., og fikk gode kritikker. Vi anmeldte også plata, og den fikk god mottakelse, med noen innsigelser, sjekk her. Referanser som er nevnt i de andre anmeldelsene er blant annet Bauhaus (Bauhaus – «Bela Lugosi’s Dead» & «Some Faces» i Ferske spor 47/2018), The Jesus & Mary Chain, The Cure, Joy Division og The Black Angels.

Vår skribent derimot klarer ikke å peke på én konkret referanse i anmeldelsen. Jeg klarer heller ikke peke på konkrete referanser på den helhetlige gode EP’en «Premoniton», som i 2018 fulgte opp plata, bortsett fra Joy Division/New Order-referansen i åpningen av «Alma’s Sermon». På EP’en dyrker Mayflower Madame igjen det monotone på en måte som kler den mørke stemningen de bygger opp til. Stemning er cluet i Mayflower Madams mørke univers, den suggerende post-punk/goth/psykedelia-stemningen, inkludert delikate detaljer, er bærebjelken, hver rytme og tone har sin mening.

Mayflower Madame slipper kule videoer, sjekk f.eks. den stilistiske sort/hvitt- videoen til den like stilistiske psych-noir-låta «Before I Fall » fra deres nevnte EP «Premoniton».

 

 

Den nye videoen «Vultures» er også en fryd for øyet/øret. Videoen er regissert av Astrid Serck og er en kombinasjon av collage-animasjoner og videomateriale – inkludert liveklipp av bandet og en dansesekvens med dragartisten Remi Johansen Hovda. På ny viser Mayflower Madame at de rendyrker en stil som de mestrer meget godt, jeg har nærmest lyst til å betegne dem som feinschmeckere innen sin sjanger, i liket med andre norske band som Rancho Releaxo (sjekk plateanmeldelsen av «Soft Luxury»). Mange nye (og etablerte) utøvere kan lære et triks eller to fra Mayflower Madame.

 

 

Mayflower Madamae om låten/videoen

«Vultures» er den første singelen fra vårt kommende album. Sammenlignet med det vi har gitt ut tidligere så er den hardere i kantene og kanskje også enda mørkere, selv om vi fortsatt beveger oss i et sjangerlandskap hvor psykedelia, shoegaze og post-punk kombineres. På det nye albumet, «Prepared For A Nightmare», refereres det til debuten «Observed in a Dream» både i tittelen og ved at vi dykker dypere inn i særegenhetene ved sounden vår. Men samtidig har vi undersøkt nye uttrykksmåter og resultatet er generelt mer variert. «Vultures» handler om begjær, forfengelighet og grådighet – både på et personlig nivå og som et symptom på eksessene i det moderne samfunnet – hvor man fungerer som jeger og bytte på samme tid idet strikken stadig strekkes i jakten på mer frem til alt eventuelt bryter sammen. Med videoen, regissert av Astrid Serck, ønsket vi å gjenskape denne stemningen av et hypnotisk, delvis kontrollert kaos fylt av ytre og indre spenninger. Hun gjorde dette ved å kombinere collage-animasjoner og videomateriale – inkludert liveklipp av bandet og en dansesekvens av dragartisten Remi Johansen Hovda.

 

 

Mayflower Madame har turnert både i USA og Europa (inkludert Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Skandinavia). I mars/april drar de på ny USA-turné.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter