Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 29. februar 2020

Oslo-baserte Damokles med jækla sterk debut

Vi skulle egentlig kjøre videopremiere på Oslo-baserte Damokles' debutsingelen «It's Closing Time» i forrige uke, men det gikk ikke fordi bloggen ble syk, og den er fortsatt ikke frisk, dessverre, men vi kan ikke vente lengre, for dette er en jækla sterk debut!
Av: Victor Josefsen

Damokles består av Kristian Liljan (Dunderbeist), Gøran Karlsvik (This Sect, Contrarian) og Frode Pettersen (No Life Orchestra). Et spennende trekløver, der særlig This Sect og Contrarian har blitt godt mottatt her i huset.

Godt mottatt vil også Damokles bli, iallfall basert på denne låten/videoen. Musikken befinner seg i brytningen mellom hardcore, emo og en dæsj indie. Sjangerbetegnelsen(e) er ikke så viktig, det som er viktig at dette er en sterk debut, overraskende bra, eller kanskje ikke, for det er ikke noen grønnskollinger som «skjuler» seg bak Damokles. En erfaren gjeng dette.

Intense utbrudd, fengende melodier og det episk stemningsladete møtes og løfter hverandre frem gjennom effektive overganger.

Hvordan vil dere selv beskrive uttrykket til Damokles?

– Damokles henter inspirasjon fra så mangt, men grunnlaget ligger nok i den mer emosjonelle delen av DIY hardcore/punk pluss relatert indierock, samt popmusikken fra det glade (?) 80-tall, med ca. like stor konsentrasjon på trøkk og støy som på giftige hooks.

Er dere i gang med innspilling av album?

Planlagt utgivelse for album er høst 2020. Før det kommer noen smakebiter i form av singler. Først ut er «It’s Closing Time», mixet av Nick Terry (Kvelertak, Turbonegro, Primal Scream, Libertines, etc.) og produsert av Damokles’ egen Kristian Liljan.

Hva handler låta om?

– Rent tematisk er «It’s Closing Time» en spiss og forholdsvis dystopisk kommentar til eskalerende konsumentbehov, samt makthavere som til stadighet gjentar historiens gang. Singelen akkompagneres av en musikkvideo, med ringrever fra bl.a. Død Snø-produksjonene bak spakene.

Og musikkvideoen kan du se & høre her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter