Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 13. mars 2020

Videopremiere: Benjamin Finger – «Worried Sick of Echoes»

Den godeste Benjamin Finger har et nytt album på gang kalt «Less One Knows», som kommer ut på den amerikanske labelen Dead Definition 17. april. Til den utforskende lo-fi låta «Worried Sick of Echoes» har han mekka enda en særegen video, som du kan se den her, premiere!
Av: Victor Josefsen / Foto: Eva Jacobsen

Hvis du er en av dem som følger denne bloggen regelmessig har du sikker fått med deg at vi har sans for Benjamin Finger, og at han har utgitt og spilt inn flere album som spenner fra lo-fi neoklassisk piano-arbeider til jazza avant-garde stykker svøpt i elektronikk, med et uttrykk som lyder både organisk og analogt.

Det er ikke bare vi her hjemme på bjerget som har sans for det Finger driver med, Tigerbloggen skriver (2018): Benjamin Finger er en fyr som har fingrene(!) i det meste. I tillegg til å være en all-round godfyr, har Benjamin gjort musikkvideoer for Jim Jarmusch og polske no wave-band, kortfilmer, fotoutstillinger – og ikke minst: gjennomgående bra musikkutgivelser siden 2007, enten selvutgitt eller på særdeles mange bra undergrunnslabler. (Sjekk ut mer om dette og annet Finger er involvert i våre relaterte saker under, red.anm.)

Benjamin Finger forteller om videoen:
Det er nesten litt flaut å si noe om eller promotere ny video i disse tider da så mye mer står på spill. Men altså; videoen ble skutt på mini DV-cam i England, location var Camber Sands og byen Hastings. Ellers er albumet «Less One Knows» hovedsakelig gitarbasert. Jeg fikk låne en Fender av en kamerat (takk Carsten Aniksdal!) og spilte inn relativt mye materiale i løpet av kort tid. Jeg ville holde lydbildet rått og upolert, uten å legge på for mange andre instrumenter. Dette er det 14. soloalbumet og det er første gangen jeg muligens ser meg litt tilbake (selv om det ikke var meningen i utgangspunktet). For meg peker dette albumet tilbake til mye av lo-fi rocken jeg lyttet til på 90-tallet. Så man kan muligens kalle det et nikk eller hyllest til den perioden. Forhåpentligvis har jeg klart å legge inn min egen vri i uttrykket på låtene.

 

Albumet har slippdato 17. april på det amerikanske plateselskapet Dead Definition .

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter