Søk Meny Lukk
Lukk
Av: janolav Anbefalinger 25. mars 2020

Låtpremiere: Castaway Hounds – «To Fly Another Day»

Castaway Hounds er et strevende råkkeband bosatt i Oslo, men alle kommer fra sørlandet. I morgen torsdag 26. mars slipper de ny låt, og den kan du høre hos oss allerede i dag. «To Fly Another Day» er en oppløftende låt i krevende tider. Tror kanskje folk har godt av en litt feelgood-tune. Premiere!
Av: Redaksjonen

Vi overlater ordet til Castaway Hounds:

– Vi har sittet på disse låtene veldig lenge, og som med mange prosjekter så går det ikke alltid helt som planlagt, så det tok sin tid. Vi var spente på om det ville føles like relevant ut for oss å slippe disse låtene så lenge etterpå, deriblant denne, men det later til å ha en relevans som gir bismak.

– Jeg, Daniel, som er låtskriver i bandet, jobber på BLÅ og jobbet kvelden da skyteepisoden fant sted. En hendelse som slengte hele prosjektet inn i en kraftig u-sving, både tidsmessig og i forhold til perspektiv som låt- og tekstforfatter. Av og til blir man kastet inn i en heftig turbulens, hvor det eneste man kan gjøre er å ri det ut for å komme over på den andre siden. Noe som var en nødvendighet da og som dessverre har blitt en nødvendighet igjen nå. For meg ble det viktig å se utover og ikke så mye inn i meg selv.

– Jeg ville skrive et album som får både deg og meg oppstemt. Jeg var veldig lei av musikk som helte bensin på bålet av følelsen av ensomhet og håpløshet og ville unngå det. Jeg ville skrive om at det er greit å gå seg vill på veien. Mantraen ble fort «det aldri er så galt at det ikke er godt for noe» noe som reflekteres i tekster og vibb.

– Musikalsk sett ville jeg lage «filmscoren» til å ligge i senga og kikke i taket, noe vi alle gjør litt mer av i dag. Det var i hvert fall det jeg trengte da, og det er kanskje dette folk trenger å høre og tenke på nå. Vi trenger å drømme oss bort, rote oss bort fra virkeligheten i noen minutter.

– Jeg tror at den eneste valutaen man virkelig har, som virkelig er slitesterk, er nuet og hverandre. Nuet er alt vi har, og alt vi har er hverandre, alltid, spesielt nå. Så jeg håper at folk får et øyeblikk ut av nuet når de hører på denne låta.

-Jeg må også takke enkelte medlemmer av klientellet på Revolver for inspirasjon til akkurat denne låta.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 71 andre abonnenter