Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 26. mars 2020

The Little Hands of Asphalt – «Dystopian Sci-Fi»

Sjur Lyseid er straks klar med nytt album med soloprosjektet The Little Hands of Asphalt. Til låten «Dystopian Sci-Fi» følger det med et tidligere uutgitt essay av Maja Lunde. Det kjører vi ekslusiv premiere på. Her og nå, på Deichman-bloggene!
Tekst: David Jønsson/Foto: Jørgen Nordby

Tittelen gir gjenklang i tiden vi lever i. «Dystopian Sci-Fi» ble sluppet som singel 6. mars, bare en liten uke før Norge gikk inn i unntakstilstand og tilnærmet nedstenging av landet. Låttittelen ble med ett uvirkelig virkelig. Derfor føles det godt å ha Sjur Lyseid og hans soloprosjekt The Little Hands of Asphalt i full vigør igjen.

Etter å ha fristet oss med smakebiter siden slutten av januar, slippes albumet «Half Empty» 3. april. Albumet er The Little Hands of Asphalts første album siden «Floors», som ble sluppet i 2012 og som fikk gjennomgående gode kritikker. «Half Empty» slippes på de kredible selskapene Fika Recordings og Furuberget. The Little Hands of Asphalt slapp to plater, «Leap Years» (2009) og nevnte «Floors» (2012) og et par EP’er, før han valgte å jobbe videre som produsent og låtskriver for andre artister. Nå er han endelig tilbake i manesjen.

«Dystopian Sci-Fi» er en elegant og melankolsk poplåt, med en tidløs produksjon som gir luft og rom til samtlige instrumenter, og med en finurlig orkestrert bunn. Teksten til «Dystopian Sci-Fi» holder et høyt litterært nivå, som vi er vant med fra Lyseids kant. Det minner blant annet om Conor Oberst og da spesielt i Bright Eyes-drakten. Det er nok ikke tilfeldig at The Little Hands of Asphalt og Bright Eyes gjenoppstår nogenlunde samtidig. Det er i slike tider vi trenger kloke hoder mest.

«Half Empty» følger det med et essay til hver låt, skrevet av ulike forfattere, musikere og av Lyseid selv. Essayet som akkompagnerer «Dystopian Sci-Fi», er skrevet av den profilerte forfatteren Maja Lunde og har aldri tidligere vært publisert. Opprinnelig ble essayet skrevet som en tale til et litteraturarrangement i Slovenia, men dette er altså første gang det offentliggjøres i skriftlig form. Her og nå, på Deichman-bloggene!

Essayet til Maja Lunde med tilhørende tekst av Katrine Urke, kan du lese her.

«Dystopian Sci-Fi» kan du lytte til her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter