Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. mars 2020

Konsertanbefaling: Norsk Punk Streamfest 2020

Som tidligere nevnt streames mange spennende konserter daglig på Brakkesyke, pluss Moskus, Koronerulling Sentralen mfl. Også Facebook-gruppen Norsk Punk er i full gang med egen punkfestival, som streames rett på veggen deres og på utøvernes egen facebook. Få med deg kveldens stream og se opptak av gårsdagens konserter, bla. den forrykende opptredenen til Gøttemia!
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Gøttemia

På Oslo Punk Streamfest 2020 fikk vi i går med oss konserter av Ida Collett Belle, fra Sassy Kraimspri, litt tekniske problemer der i gården, men tjo hoppsan hejsan, sånn skal det være i en slik setting, Ida Collett Belle er litt av en dame! Anti-Lam Front (sjekk «Litt av en Khan» her) kjørte på med et forrykende akustisk sett og Gøttemia blåste oss av banen, wow! Etter det passet det å roe seg ned med Torkel Hofslett Thowsen fra Goldenboy.

I kveld kan du få med deg Mikkel Nyholt-Smedseng, Dårlig Hjort, et band som overbeviste oss på Grünerløkka for noen år siden og på Gamla samme år. Så er det duket for Akustisk Halvpart fra Steinkjer (Astmatisk Gapskratt -«Ekkokammer/Katzenjammer», Ferske spor uke 46/2018, Astmatisk Gapskratt – Ræis Dæ Opp!, Ferske spor – uke 23/2018) før Ida Dorthea Horpestad overtar. Hun er frontfigur og vokalist i Blomst og driver med sideprosjektet The Ida. I fjor slapp Blomst plate og vi skrev da: Herlig at noen fortsatt lager rå, fengende og upretensiøse plater som dette! Det hele avsluttes med DRUKKENBOLT som i fjor slapp EP’en, «Grillfest», inkluderte tittellåta, som  jeg beskriver slik i vår spalte Ferske spor. Fengende og tight (pop)pønk med Turbonegro whoa, whoa, whoa-koringer og det hele.

Det hele loses vel i havn av programlederne Marit Brovig fra Dømt og Harald Lange fra Bøyen Beng (les vår rapport fra Kanalrocken i Horten 2016). Marit og Harald er virkelige flinke. De tar tekniske utfordringer på strak arm. En av ildsjelene bak det hele er Inger Lise Gjerdebakken, hun og hennes kumpaner har gjort en fantastisk jobb, les mer om henne i Råkkfolk.

I denne bloggen har vi skrevet om mange av utøverne som opptrer både på Oslo Punk sin streamingfest og de andre konsert-streamingene, men et band vi ikke har skrevet om tidligere er Gøttemia, synd og skam, for konserten deres i går var en av de bedre jeg har sett på streamingen, derfor følger noen ord om gruppa, riktignok sakset fra presseskrivet pga. av tidsmangel (jeg strever med å få denne sakene ferdig før det braker løs i kveld), men jeg står inne for hvert ord, basert på gårsdagens konsert og den nye singelen deres.

Göttemia er et punkrockband fra Eidsberg/Halden som har spilt live og gitt ut skiver på løpende bånd siden 2002. Musikken låter som noe helt for seg sjøl, men har referanser fra blant annet NoMeansNo, Mötorhead, Wipers, gammel Turboneger og Poison Idea (Poison Idea – «Taken by Surprise» & «Plastic Bomb»,(Alternate Mix), Ferske spor uke 46/2018, Poison Idea – «Just to Get Away», Ferske spor uke 6/2018), med en dæsj Beach Boys.

Etter hvert slipper Göttemia sitt nye album «Decadence» på Tonehjulet Kräftpest! «Decadence» er spilt inn i Aber studio i Halden av Hans Uhre, som på forrige album, «Trigger Happy Fat Family» 2015, er den nye fullengderen en plate med et intenst sound. Lydbildet er preget av fuzzbass, rett frem vokal, flerstemt koring, sprengt synth, drivende trommer og tight gitar. Det er fengende og tilfredsstillende! Låtene handler om det dekadente livet i Østfold med alt fra buffing av bensin, traktorpulling, brennevin, Värmland og Sylvi Listhaug.

 

 

 

Oslo Punk Streamfest 2020 Lørdag 28.3:
19:30: Showstart
20:00: Mikkel Nyholt-Smedseng, Dårlig Hjort
20:30: Studio med Marit og Henrik
21:00: Akustisk Halvpart fra Steinkjer
21:30: Studio med Marit og Henrik
22:00: Ida Dorthea Horpestad fra Blomst, Oslo
22:30: Studio med Marit og Henrik
23:00: DRUKKENBOLT, Sofienbergparken
23:30: Studio med Marit og Henrik, avslutning

6 kommentarer til “Konsertanbefaling: Norsk Punk Streamfest 2020”

 1. Bjarte sier:

  “Oslo”?

  1. Victor Josefsen sier:

   «Norsk» 🙂

 2. Inger Lise sier:

  Takk for fin omtale av festivalen! Og takk for at dere følger med på undergrunnsmusikken og punkscenen ❤️

  1. Victor Josefsen sier:

   Og takk for fin festival! Utrolig bra jobb dere har gjort 🙂

 3. Aleks sier:

  Nydelig! Takk for godis, elsker Gøttis

  1. Victor Josefsen sier:

   Har aldri lyttet på dem tidligere, men det skal forandres fra nå av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter