Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. april 2020

Online-konsert: Valentourettes fra stua i Gamlebyen

De gamle er eldst, heter det, og det kan jeg skrive under på når det kommer til Valentourettes online-konsert fra Gamlebyen for å støtte Misfornøyelsesbar. Det er en av de beste streaming-konsertene jeg har sett så langt (sammen med Gøttemias konsert), riktignok live i opptak, når det kommer til drivende framferd, full av intensitet.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Stillbilde fra konserten

Jada, Valentourettes stiller på konsert-startstreken med et stort fortrinn, Petter Pogo var med i Jokke & Valentinerne og Tourettes, de covrer Jokke-låter, noe de har gjort tusen ganger tidligere, dessuten er Joachim Nielsens låtkatalog noe av det beste som er utgitt av norsk rock. Det skal uansett skills til for å framføre coverlåter, ikke minst gjøre dem, så langt det er mulig, til sine egne – jeg har opplevd mange elendige forsøk på å covre f.eks. Sex Pistols – og det klarer Valentourettes til gangs.

Petter Baarli, Tarjei Foshaug, Petter Pogo og Runar «Kula» Johannessen lever og ånder for disse låtene, og bringer egne signaturelementer inn uttrykket, som Petter Baarlies superb boogie licks og Chuck Berrys duck walk. Vokalist Tarjeis høyenergiske «krumspring» på scenen, trommis Kulas entusiastiske og engasjerende jubelrop etter låtene og Petter Pogos avmålte (positivt ment), men uansett svært nærværende aura, får meg til glemme at jeg ikke er til stede fysisk på konserten selv. Hele gjengen sørger for en kontaktskapende opptreden.

I mangel av at publikum var til stede rent fysisk, fungerer nærmest bandet selv som fysisk publikum i Gamlebyen med måten de kommuniserer seg i mellom, samtidig som de kommuniserer med oss der ute i verdensveven.

Valentourettes er proffe som få, de har lang erfaring, de har Joachim Nielsens låter i blodet, som jeg var innom til å begynne med, og smetter altså sømløst og effektfullt inn doser basert på deres egne liveopptredener og musikalske snacks fra andre band de spiller i, og har spilt i, som Backstreet Girls og Trashcan Darlings (pluss Jokke & Valentinerne og Tourettes, selvsagt). Alt dette uten å gå på akkord med Jokkes låter, tvert imot, «ingen lager stemning som disse gutta, i Joakims ånd», som det står i en kommentar på facebook-siden til Valentourettes.

«Jeg merker med en gang om et band er falsk, eller noen som er falske, hvor det er tilgjort. Aldri stol på et band som ikke svetter på scenen!», sier Petter Baarli i en video som ligger på Backstreet Girlsfacebook.

Valentourettes svetter definitivt på scenen i Gamlebyen og de er defintivt ekte.

Lyd og kamera var eksellent, rå konsert!

 

Få også med deg Backstreet Girls live hos Norsk Lydstudio lørdag 4. april.

Dr. Muller, Dr. Baarli & co gir deg boogierock som strakstiltak for folkehelsen! Tune inn på lørdag kl. 21 for en ny injeksjon ROCK. https://www.facebook.com/events/2988710624484464/

 

Og her kan du se Gøttemias konsert: Bredt og godt utvalg av online-konserter

 

Sjekk også:

The Hollywood Brats’ første konsert siden 1974 på Nells i London!

Ferske spor uke 38/2019 (med Backstreet Girls – Phenomenal)

Ferske spor uke 33/2019 (Backstreet Girls – Where Have All the Bad Boys Gone)

Backstreet Girls på Rockefeller – bilder

Petter Baarli fyller 50 – vi feirer bursdagen med å plukke frem noen Baarli-Backstreet Girls-favoritter

Backstreet Girls – «Merry Jingle» «Christmas Boogie» (Musikalske julespor 2018

EP-anmeldelse: The Terrifieds – «Let’s Fart On Girls»

 

Se flere relaterte saker under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter